Budi fit & sit :)

 

Naša se kulinarska pustolovina s Renatom polako zahuktava. I dalje smo optimistični jer priprema postaje sve zabavnija i brža, a jela sve ukusnija! Slani, slatki, s mesom ili bez (ali uvijek fini i zdravi), svi su specijaliteti pripremljeni s najboljim sastojcima provjerene kvalitete: K-Classic, K-take it veggie i K-bio. Važno je samo da je košara puna, a kuhinja blizu...

 

Sve vam je u spotu, zato obavezno kliknite i uživajte :)

 

I neka vam je u slast sve što Renata skuha u Kauflandovoj kuhinji!

Priprema:

 

Tikvice operite i očistite. 300 g tofua, rajčice i tikvice narežite na komade veličine zalogaja. U lončiću prokuhajte sok od naranče, senf i začinsko bilje te kuhajte dok ne poprimi pomalo kremastu teksturu. Začinite solju i paprom. Komadiće tikvica, tofua i rajčica nabodite na drveni štapić za ražnjiće te prelijte pripremljenom marinadom od naranče i senfa. Ostatak tofua narežite na komadiće, pomiješajte sa zamjenom za vrhnje i zgnječite poput pirea. Umiješajte nasjeckani vlasac te začnite solju i paprom. Ražnjiće možete ispeći na roštilju, u grill tavi ili u pećnici – po želji.  Poslužite s umakom.

 

Sastojci za četiri osobe:
2 manje tikvice nekoliko listića timijana i ružmarina, nasjeckati 2 žlice pirovih ili zobenih pahuljica K-Bio 100 g zamjene za vrhnje za kuhanje na bazi soje K-take it veggie
400 g tofua natur K-take it veggie 1 žlica senfa K-Classic papar malo vlasca
60 g rajčica sušenih u ulju 100 ml soka od naranče K-Bio sol K-Classic  

 

Priprema:

 

Bananu ogulite i narežite na veće komade. Pomiješajte komade banana s malinama, jogurtom i pahuljicama te zgnječite da dobijete kašastu smjesu ili smiksajte u blenderu. Pričekajte desetak minuta da pahuljice omekšaju, a zatim dodajte sok limuna i med te pospite malinama, pahuljicama i orašastim plodovima.

 

Sastojci za jednu osobu:
1 manja banana 150 g jogurta od soje K-take it veggie 2 žlice pirovih ili zobenih pahuljica K-Bio 1-2 žlice meda
50 g smrznutih malina K-Bio 100 ml napitka od badema K-take it veggie 1 žličica soka limuna orašasti plodovi (po želji)

 

Priprema:

 

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke ploške. Paprike prepolovite, očistite, operite i narežite na kockice. Rajčice također narežite na kockice, a kuglice mozzarelle dobro ocijedite. Salatu začinite maslinovim uljem, balzamičnim octom, solju, paprom i timijanom te dobro promiješajte. Pripremljenu salatu stavite kratko u hladnjak, a zatim pospite prženim pinjolima i poslužite.

 

Sastojci za četiri porcije:
300 g tjestenine K-Classic
(fusilli tricolore)
po 1 crvena, zelena i žuta paprika 4 žlice maslinova ulja s čilijem Exquisit papar
10 crnih maslina bez koštica
K-Classic
80 g sušenih rajčica u ulju 4-5 žličica balzamičnog octa
K-Classic
sušeni timijan
vezica mladog luka 150 g mini mozzarelle sol K-Classic 50 g pinjola

 

Priprema:

 

Filete ribe poprskajte sokom limuna te začinite solju i paprom. Pomiješajte sezam i krušne mrvice, a jaje istucite. Filete uvaljajte u jaje, a zatim u mrvice sa sezamom. Ljutiku (ili luk) i češnjak očistite, sitno nasjeckajte te pirjajte na vrućem ulju. Umiješajte odmrznuti špinat i prepolovljene rajčice. Kratko pirjajte, pa dodajte temeljac i kuhajte poklopljeno 5-10 minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Za umak, pomiješajte sve sastojke i začinite po ukusu. Filete ribe popržite na ulju te poslužite sa špinatom I pripremljenim umakom.

 

Sastojci za četiri porcije:
200 g smrznutih fileta aljaške kolje K-Classic Prilog od špinata: 500 g smrznutog špinata K -Bio Umak:
sok limuna 1 ljutika (ili luk) 100 ml povrtnog temeljca 200 g jogurta K-Classic
sol K-Classic 1 režanj češnjaka prstohvat muškatnog oraščića sok limuna
50 g krušnih mrvica i 60 g sezama 1 žličica ulja   2 žličica senfa K-Classic
1 jaje 200 g cherry rajčica   nasjeckani kopari i sol

 

Priprema:

 

Mrkvu ogulite i naribajte. Mladi luk narežite na tanke ploške, a krastavce na kockice. Lisnato tijesto odmrznite. Kockice tofua pomiješajte s krastavcima, mrkvom, graškom, mladim lukom, namazom te začinite solju i paprom. Smjesu rasporedite na šest komada lisnatog tijesta. Rubove premažite s malo vode, pa poklopite s preostala četiri komada tijesta. Vilicom stisnite rubove kako nadjev ne bi iscurio. Pecite 30 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj na 200°C.

 

Sastojci za osam osoba:
2 mrkve papar 2 pakiranja lisnatog tijesta K-Classic (po šest pravokutnika) 1 namaz od paprike, rajčice i tikvice K-take it veggie (180 g)
100 g smrznutog graška K-Bio 4 mlada luka 200 g narezanog mariniranog tofua K-take it veggie 4 žličice sezama
sol K-Classic 5 kiselih krastavaca K-Classic    

 

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurali funkcionalnost i jednostavnost korištenja. Nastavkom pregleda Kauflandovih web stranica, dajete svoju privolu za korištenje kolačića. Više o primijenjenim kolačićima i njihovom deaktiviranju možete saznati u našim Pravnim napomenama i zaštiti osobnih podataka.