Savjeti i zabava

Recepti

 
Aromatični janjeći but
Vrijeme pripreme: preko 60 min.
Težina pripreme: jednostavno
Ocjena korisnika: 

Ocijenite recept
Priprema:
  • Meso začinite solju, paprom i žličicom estragona te popržite na ulju sa svih strana. Dodajte češnjak i luk narezan na četvrtine te zalijte prošekom, vinom i temeljcem. Pustite neka prokuha, poklopite i pecite dva sata u pećnici na 160°C.
  • Dodajte mrkvu i pecite otklopljeno još 30-ak minuta. U međuvremenu skuhajte krumpire s korom, a od graška napravite pire te začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i umiješajte 150 ml mlakog vrhnja.
  • Dodajte ostatak vrhnja i estragona u umak, prokuhajte te malo zgusnite brašnom razmućenim u vodi. Janjeći but narežite na kriške te poslužite s umakom, mrkvama, pireom od graška i kuhanim mladim krumpirima. Pospite sjeckanim peršinom.
Sastojci (6 porcije):
1,6 kg janjećeg buta
sol, papar
2 žličice estragona
1 žlica maslinova ulja
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
300 ml bijelog vina
250 ml prošeka
390 ml temeljca
700 g mrkve
800 g mladih krumpira
750 g smrznutog graška
prstohvat muškatnog oraščića
250 g vrhnja za kuhanje
3 žličice peršina

Newsletter

Facebook

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurali funkcionalnost i jednostavnost korištenja. Nastavkom pregleda Kauflandovih web stranica, dajete svoju privolu za korištenje kolačića. Više o primijenjenim kolačićima i njihovom deaktiviranju možete saznati u našim Pravnim napomenama i zaštiti osobnih podataka.