Savjeti i zabava

Recepti

 
Bakalar na posteljici od leće
Vrijeme pripreme: preko 60 min.
Težina pripreme: jednostavno
Ocjena korisnika: 

Ocijenite recept
Priprema:
  • Filete bakalara odmrznite i premažite smjesom pripremljenom od dvije žlice ulja, soli te korice i soka od limuna. Ljutike ogulite i sitno nasjeckajte, a češnjak zdrobite.
  • Mladi luk očistite, operite i grubo narežite. Ostatak ulja zagrijte te kratko pirjajte ljutiku i češnjak. Dodajte leću i zalijte temeljcem. Poklopite i lagano kuhajte 35-45 minuta.
  • Filete bakalara pržite na malo ulja u tavi 10 minuta sa svake strane, a zatim ih izvadite na tanjur. Umiješajte mlaćenicu u leću te začinite balzamičnim octom, solju, paprom i mažuranom.
  • Gotovo jelo pospite narezanim mladim lukom i peršinom te poslužite uz hrskave pečene krumpire.
Sastojci (4 porcije):
600 g fileta crnog bakalara
3 žlice maslinova ulja
krupna morska sol
naribana korica i sok od 1/2 limuna
2 ljutike
1 režanj češnjaka
4 mlada luka
300 g leće po izboru
1 l povrtnog temeljca
2 žlice mlaćenice
1-2 žlice balzamičnog octa
mljeveni crni papar
nekoliko listova mažurana
peršin

Newsletter

Facebook

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurali funkcionalnost i jednostavnost korištenja. Nastavkom pregleda Kauflandovih web stranica, dajete svoju privolu za korištenje kolačića. Više o primijenjenim kolačićima i njihovom deaktiviranju možete saznati u našim Pravnim napomenama i zaštiti osobnih podataka.