Savjeti i zabava

Svijet vina

Čarolija mirisa i okusa

Od trenutka kada grožđe dozrije do vremena uživanja u okusu vrhunskog vina, odvija se dugi, neizvjesni proces proizvodnje i njegovanja, pri kojem vino dobiva svoju specifičnu aromu i karakter. 

 

Kako bi Vam približili ovaj čarobni svijet mirisa, boja i okusa, pripremili smo malu zbirku činjenica i savjeta o vinu i vinarstvu – od podrijetla pojedinih sorti, preko postupka proizvodnje, do najboljeg načina za uživanje u kapljici dobrog vina.

Regije: Hrvatska

Više od 2 500 godina uzgoja i proizvodnje vina jamstvo su vrhunske kvalitete, neponovljivih mirisa, okusa i – užitka!

 

Regije: Francuska

Od Alzasa na sjeveru do Provanse na jugu, u Francuskoj se proizvode neka od najcjenjenijih vina na svijetu.

 

Regije: Španjolska

Španjolski vinogradi prostiru se na nevjerojatnih 1,2 milijuna hektara zemljišta, te daju neka od najboljih europskih vina.

 

Degustacija

Da bismo ispravno degustirali i ocijenili vino bitno je osigurati neke bitne uvjete i držati se strogih pravila – osvjetljenje, optimalna temperatura ...

 

Posluživanje vina

Koje vino ide uz koje jelo? Koja je optimalna temperatura prilikom posluživanja? Za vas smo pripremili neke zanimljive savjete!

 

Vinski leksikon

Buke, vrenje, oksidacija, tanin, vino kasne berbe? Pretražujući naš leksikon naučite značenje ovih i mnogih drugih stručnih izraza iz svijeta vina!

 

Kaufland jamstva

Newsletter

Facebook

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurali funkcionalnost i jednostavnost korištenja. Nastavkom pregleda Kauflandovih web stranica, dajete svoju privolu za korištenje kolačića. Više o primijenjenim kolačićima i njihovom deaktiviranju možete saznati u našim Pravnim napomenama i zaštiti osobnih podataka.