O tvrtki

Compliance

Compliance: Uspjeh kroz integritet

Našu korporativnu kulturu karakterizira jasna odgovornost i povjerenje. 

 

Zakonito ponašanje i fer natjecanje sastavni je dio našeg poslovanja i važan preduvjet za održivu zaštitu našeg poduzetničkog uspjeha.

Compliance Menadžment sustav

Naš primarni cilj je spriječiti rizike koji mogu ugroziti povjerenje kupaca i poslovnih partnera. U tu svrhu, uspostavili smo compliance menadžment sustav. Njegovi instrumenti i mjere razjašnjavaju našim zaposlenicima pravne rizike i pružaju im podršku u svakodnevnom suočavanju s njima.

 

Dojave o kršenju propisa

Da bi se izbjegli rizici, važno je identificirati potencijalno nepropisno postupanje u ranoj fazi. To postižemo, između ostalog, na način da nam se šalju dojave o mogućim kršenjima propisa, kao npr. podmićivanju. Za dojave o compliance prekršajima na raspolaganju Vam stoje naš odvjetnik od povjerenja, naš interni compliance menadžer ili naš online sustav dojava. Jamčimo da se svaka dojava tretira strogo povjerljivo. Vaši osobni podaci prikupljaju se, obrađuju i koriste sukladno propisima o zaštiti osobnih podataka. Pritom vrijede naša načela zaštite osobnih podataka.

 

Provjeravamo sve dojave o compliance prekršajima temeljito i povjerljivo. Dokazano nepropisno postupanje kažnjava se dosljedno i primjereno. Imajte na umu da odvjetnik od povjerenja, interni compliance menadžer i naš online sustav dojava nisu mjesto za općenite kritike, izražavanje nezadovoljstva i slične pritužbe. Za općenita pitanja, zahtjeve, prijedloge i pritužbe molimo kontaktirajte našu službu za korisnike.

 

Compliance menadžer

 

Vaša kontakt osoba

 

Ako želite poslati dojavu o compliance prekršaju ili imate bilo kakvih pitanja u vezi teme compliance u Kauflandu, slobodno se obratite putem pošte ili e-maila našem compliance menadžeru Hrvoju Buliću:

 

Hrvoje Bulić
Pravni poslovi & usklađenje
Kaufland Hrvatska k.d.
Vile Velebita 6
10 040 Zagreb
compliance@kaufland.hr

 

Online sustav dojave

 

Komunikacijska platforma

Uz naš online sustav dojave BKMS® osiguravamo dostupnost komunikacijske platforme, koja Vam omogućuje slanje dojava o compliance prekršajima s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme. Sve ovim putem pristigle dojave obrađuje naš compliance menadžer. Pritom vjerujemo da će dojavljivači koristiti online sustav dojave odgovorno. Ne smije se zloupotrebljavati da bi se napakostilo drugome. Prema tome, molimo Vas da nam šaljete samo one informacije, koje su po Vašem najboljem znanju i uvjerenju točne.

Pristup online sustavu dojave

 

Što znači BKMS?

 

Što je compliance prekršaj? 

O compliance prekršaju se radi kada naš zaposlenik u izvršavanju svojih radnih zadataka u zemlji ili inozemstvu krši propise ili interna pravila, kao i kada se propisi i interna pravila krše u postupanju prema našem zaposleniku. Primjeri takvih prekršaja su:

  • korupcija
  • zaštita tržišnog natjecanja i kartelni prekršaji
  • zaštita osobnih podataka
  • prekršaji u području računovodstva, financija i poreza

 

Što se krije iza BKMS®? 

BKMS® sustav društva Business Keeper AG je komunikacijska aplikacija za dojavu compliance prekršaja korištenjem terminala povezanog internetom. Dojavljivač se vodi kroz strukturirani postupak dojave putem selekcije raspoloživih polja i korištenjem polja za unos teksta.

 

Koje prednosti nudi BKMS®?

Anonimnost

Kao dojavljivač možete sami odlučiti želite li ostati anonimni ili dojavu poslati s imenom i prezimenom. Možete postaviti poštanski sandučić, koji omogućuje dijalog i odgovor na dodatna pitanja. Na taj način je omogućena razmjena informacija s našim compliance odjelom unatoč očuvanju anonimnosti.

 

Zaštita osobnih podataka

Kako bi zaštitili Vaše osobne podatke poštivanje europskih i nacionalnih propisa o zaštiti osobnih podataka glavni je prioritet. S obzirom na osiguranu anonimnost, odluka o vrsti i količini informacija koje ćete otkriti je isključivo Vaša.

 

Sigurnost podataka

Samo ovlašteni primatelj dojava može pristupiti pristiglim dojavama.

  • Server kojeg koristi Business Keeper AG nalazi se u prostoru visoke razine sigurnosti u skladu s europskim pravilima o zaštiti osobnih podataka.
  • Korišteni sigurnosni modul certificiran je od strane službeno imenovanog i akreditiranog stručnjaka.
  • BKMS® sustav redovito se izlaže ispitivanju probijanja zaštite.
  • Certificirani postupak šifriranja štiti pohranjene podatke od pristupa neovlaštenih trećih osoba.

 

Internacionalnost

On-line sustav dojave dostupan je u svim zemljama i na svim jezicima u kojima poslujemo na tržištu. To smanjuje mogućnost nesporazuma zbog jezične barijere.

 

Gdje mogu naći BKMS®? 

Našem online sustavu dojave pristupite putem poveznice www.bkms-system.net/kaufland

 

Odvjetnik od povjerenja

Povjerljivost je zajamčena

 

Na raspolaganju Vam stoji i naš eksterni odvjetnik od povjerenja. Možete mu se u bilo kojem trenutku obratiti s informacijama o (možebitnom) compliance prekršaju. Odvjetnik od povjerenja će temeljito provjeriti Vašu dojavu. Ako se pojave konkretne indicije o compliance prekršaju, odvjetnik će izravno i povjerljivo stupiti u kontakt s compliance menadžerom oko daljnjeg postupanja. Odvjetnici od povjerenja su obvezni na zaštitu povjerljivosti. Vaše osobne podatke mogu nam priopćiti samo uz Vašu izričitu suglasnost.

 

Odvjetnik Niko Đurić
Martićeva 5
10 000 Zagreb
tel. +385 1 4612260

Kaufland jamstva

Posao i karijera

Newsletter

Facebook

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurali funkcionalnost i jednostavnost korištenja. Nastavkom pregleda Kauflandovih web stranica, dajete svoju privolu za korištenje kolačića. Više o primijenjenim kolačićima i njihovom deaktiviranju možete saznati u našim Pravnim napomenama i zaštiti osobnih podataka.