Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Vrijedi od 17.06.2021 do 22.06.2021

Hrana je osobnost

Sir je, najblaže rečeno, pravi užitak i jedna od najpopularnijih mliječnih namirnica. Hranjiv, pun dobrih sastojaka, fin i ukusan. U našoj ćeš ponundi uvijek pronaći savršene okuse raznih sireva. Preporučujemo ti da ih sve isprobaš jer su jednostavno... fantastični!


Mala enciklopedija sireva

Postoji preko 5.000 vrsta sira

Proizvodnja sira jedna je od najstarijih metoda "konzerviranja" mlijeka. Danas postoji oko osam kategorija i čak 5000 vrsta sireva, među kojima su i svježi sirevi, meki sirevi s plemenitom plijesni, sirevi s tvrđom korom ili pak sirevi s prešanom i ponovno zagrijavanom sirnom masom.

Camembert

Popularni sir Camembert izvorni je francuski meki sir s vanjskim omotačem od  biijele plijesni. Iznutra je svijetle do zlatnožute boje, ovisno o stupnju zrelosti.

Gouda

Primjer vrste prešanog sira je svakako ukusna gauda. Kušaj ovaj klasičan sir za rezanje koji dozrijeva četiri do osam tjedana u rashlađenim komorama!

Ementaler

U sireve koji se ponovno zagrijavaju ubraja se i ementaler, tvrdi sir s karakterističnim velikim rupama koji izvorno potječe iz Švicarske.  Njegova inetenzivna aroma i poseban, pomalo slatkasti okus nije za svakoga, stoga u njemu uživaju samo pravi gurmani.

Gorgonzola

Jedna od najpoznatijih vrsta u svijetu sireva s unutarnjom plemenitom plijesni svakako je gorgonzola. Radi se o siru karakteristična okusa koji se proizvodi od kravljeg mlijeka, soli i sirila. 

 


Mlijeko je puno vitamina, minerala i - mogućnosti. U žitaricama ili u kavi, kao dio kremastog jogurta i sladoleda ili pak u maslacu namazanom na meko pecivo ili u svježem siru koji jedemo s kriškom kruha. U svakom obliku, u svakom slučaju... mlijeko je pravi užitak.

Biljni napitci

Mlijeko od soje

Bez obzira je li za  kuhanje, pečenje, u zdjelici sa žitaricama ili u kavi, mlijeko od soje ima približno isti udio bjelančevina kao ki ravlje mlijeko, ali zato ima manji udio mliječne masti.

Pročitaj više

Biljni napitci

Mlijeko od riže

Mlijeko od riže prirodno je slatkasto te se može koristiti i u sirovom obliku aili i za kuhanje i pečenje. Također je prikladno za alergičare.

Pročitaj više

Biljni napitci

Mlijeko od zobi

Kažu da mlijeko od zobi snižava kolesteroli . Zbog svog neutralnog  okusa, pogodno je u svakom obliku.  

Pročitaj više

Biljni napitci

Mlijeko od badema

Mlijeko od badema relativno je slatkog okusa, stoga je izvrsno za pripremu slatkih jela ili pak kao prirodni zaslađivač, primjerice u kavi.

Pročitaj više

Biljni napitci

Mlijeko od lješnjaka

Mlijeko od lješnjaka ima izraženu orašastu aromu te je stoga izvrsno za pripremu slatkih jela.

Pročitaj više

Biljne sorte

Mlijeko od kokosa

Kokosovo mlijeko ima orašasti okus s blagom voćnom notom , zbog čega jelima daje egzotičnu aromu. Bogato je magnezijem i kalijem.  

Pročitaj više