Vrijedi od 21.01.2021 do 27.01.2021
Hrana je osobnost
Sir je, najblaže rečeno, pravi užitak i jedna od najpopularnijih mliječnih namirnica. Hranjiv, pun dobrih sastojaka, fin i ukusan. U našoj ćeš ponundi uvijek pronaći savršene okuse raznih sireva. Preporučujemo ti da ih sve isprobaš jer su jednostavno... fantastični!

Mala enciklopedija sireva
Postoji preko 5.000 vrsta sira
Proizvodnja sira jedna je od najstarijih metoda "konzerviranja" mlijeka. Danas postoji oko osam kategorija i čak 5000 vrsta sireva, među kojima su i svježi sirevi, meki sirevi s plemenitom plijesni, sirevi s tvrđom korom ili pak sirevi s prešanom i ponovno zagrijavanom sirnom masom.

Camembert
Popularni sir Camembert izvorni je francuski meki sir s vanjskim omotačem od biijele plijesni. Iznutra je svijetle do zlatnožute boje, ovisno o stupnju zrelosti.

Gouda
Primjer vrste prešanog sira je svakako ukusna gauda. Kušaj ovaj klasičan sir za rezanje koji dozrijeva četiri do osam tjedana u rashlađenim komorama!

Ementaler
U sireve koji se ponovno zagrijavaju ubraja se i ementaler, tvrdi sir s karakterističnim velikim rupama koji izvorno potječe iz Švicarske. Njegova inetenzivna aroma i poseban, pomalo slatkasti okus nije za svakoga, stoga u njemu uživaju samo pravi gurmani.

Gorgonzola
Jedna od najpoznatijih vrsta u svijetu sireva s unutarnjom plemenitom plijesni svakako je gorgonzola. Radi se o siru karakteristična okusa koji se proizvodi od kravljeg mlijeka, soli i sirila.
Mlijeko je puno vitamina, minerala i - mogućnosti. U žitaricama ili u kavi, kao dio kremastog jogurta i sladoleda ili pak u maslacu namazanom na meko pecivo ili u svježem siru koji jedemo s kriškom kruha. U svakom obliku, u svakom slučaju... mlijeko je pravi užitak.

Biljni napitci
Mlijeko od soje

Bez obzira je li za kuhanje, pečenje, u zdjelici sa žitaricama ili u kavi, mlijeko od soje ima približno isti udio bjelančevina kao ki ravlje mlijeko, ali zato ima manji udio mliječne masti.
Pročitaj višeBiljni napitci
Mlijeko od riže

Mlijeko od riže prirodno je slatkasto te se može koristiti i u sirovom obliku aili i za kuhanje i pečenje. Također je prikladno za alergičare.
Pročitaj višeBiljni napitci
Mlijeko od zobi

Kažu da mlijeko od zobi snižava kolesteroli . Zbog svog neutralnog okusa, pogodno je u svakom obliku.
Pročitaj višeBiljni napitci
Mlijeko od badema

Mlijeko od badema relativno je slatkog okusa, stoga je izvrsno za pripremu slatkih jela ili pak kao prirodni zaslađivač, primjerice u kavi.
Pročitaj višeBiljni napitci
Mlijeko od lješnjaka

Mlijeko od lješnjaka ima izraženu orašastu aromu te je stoga izvrsno za pripremu slatkih jela.
Pročitaj višeBiljne sorte
Mlijeko od kokosa

Kokosovo mlijeko ima orašasti okus s blagom voćnom notom , zbog čega jelima daje egzotičnu aromu. Bogato je magnezijem i kalijem.
Pročitaj više