Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Vrijedi od 20.01.2022 do 26.01.2022

Hrana je strast

Čokolada je jednostavno nevjerojatan užitak kojemu rijetko tko može odoljeti. A  i zašto bi? Katkad nam je potreban manji ili veći komadić sreće. :) Ne brini, kod nas uvijek možeš doći  i odabrati baš ono što tebe usrećuje: taman, bijela, gorka, s lješnjacima il voćem... Izbor je doista nevjerojatan.


Poznato o čokoladi

Od zrna kakaa do čokolade

Plod kakaovca doista vrvi zrnima kakaa potrebnima za proizvodnju čokolade, koja se još uvijek beru ručno sa stabla. Naravno, od zrna sa stabla do slasne čokolade put je dug, no rezultat je zato fenomenalan.

Mliječna čokolada

Zbog nižeg postotka kakaa, mliječna je čokolada slađa od tamnijih vrsta,  a zbog većeg udjela mlijeka, mekše je konzistencije. To u prijevodu znači da se doslovno topi u ustima...

Tamna čokolada

Tamna čokolada sadrži otprilike 55% kakaa. U umjerenim količinama dobra je za naše zdravlje, prvenstveno za srce, mozak i krvotok.

Gorka čokolada

Kako joj i naziv govori, gorka je čokolda puno manje slatka. od ostalih, čak pomalo i gorka. Naime, udio kakaa u ovoj vrsti čokolade je njajmanje 70%. Pravi užitak.

Bijela čokolada

Po mnogima, bijela čokolada je vrrrlo slatka. Kako i ne bi bila kad je napravljena od sastojaka poput kakaovog maslaca umjesto kakaa te visokog udjela mlijeka....


Znaš li da čokolada sadrži znatnu količinu L-triptofana? Naimee, L-triptofan je aminokiselina, koju naš mozak pretvara u serotonin odnosno "hormon sreće". Ako nam je razina serotonina niska, onda nam je i raspoloženje loše. Naravno, spas se može potražiti u  kockici-dvije čokolade...

Dječji rođendan

Pretvori dan u igru

Izradi šarenu pinjatu

Upute za izradu:  

  1. Sve što trebaš je balon za napuhavanje, ljepilo i komadiće papira za oblikovanje
  2. Ako imaš dovoljno želje i volje, pinjatu možešukrasiti šarenim kartonom. 
  3. Zareži nožem i napravi uzak otvor, a zatim napuni očvrsnuli balon slatkišima.
  4. Pričvrsti vrpcu kako bi se pinjata mogla objesiti na strop.
  5. I gotovo - zabava može početi!

Dječji rođendan

Igrajmo se

Upute za igru:

  1. Svakom djetetu stavi povez na oči i dajte mu da nešto kuša. Naravno, jestivo.:)
  2. To može biti voće, sok, slatkiši... Djeca moraju pogoditi što je to.
  3. Ostala djeca mogu pomagati sa strane svojim komentarima poput "njam" ili "fuj" te pretvoriti ovu igru u pravu avanturu.