Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Hrana je šarenilo

Hrana je šarena, prepuna boja i vitamina. A na našem odjelu svježeg voća i povrća svakodnevno će te dočekati baš to: savršena svježina i šaren izbor namirnica iz svih krajeva Hrvatske ali i svijeta. Zaviri u našu aktualnu ponudu i kušaj nešto novo. Jer hrana je otkrivanje...


Hrana je dobar život

Osiguraj sebi i svojoj obitelji dobar život... uz dobru i zdravu hranu. Pdaberi nešto s našeg odjela voća i povrća - čeka te više od 200 proizvoda s kojima ćeš bez problema napuniti svoju košaricu i hladnjak.

Banane

Žuti izvor energije

Banane su prepune vitamina B, kalija i magnezija ali i zdravog šeećra, koji će vrlo brzo dospjeti u krv te opskrbiti tvoje tijelo ali i duh potrebnom energijom. Naravno, što je banana zrelija, to će se više škroba pretvoriti u voćni šećer, stoga je logično da su žute banane slađe od zelenih.


Bez obzira radi li se o malinama, jagodama, borovnicama ili ribizu - mali bobičasti plodovi jednostavno su neodoljivi! Nnaravno, najbolje ih je ubaciti u žitarice, smoothie, na kolač ili u voćnu salatu.

Abeceda bobica

Male, slatke, okrugle,... savršene

Kupina

Sadrži više vitamina C od jabuka i vitamin E, koji štiti naše stanice. No osim što su zdrave, kupine su vrlo ukusne u svakom obliku - kao osvježavajući dodatak jogurtu ili svježem siru, smiksane u smoothieju ili kao ukras na kolaču.

Jagoda

Jagoda je prava riznica zdravlja: obiluje antocijaninima koji sadrže karoten, katehinima koji djeluju antiupalno i antibakterijski, folnom kiselinom, vitaminom C i kalijem te manganom, supermineralom koji pomaže čitavom metabolizmu - ako ga nema dovoljno, dolazi do umora, bolova u zglobovima, razdražljivosti ili šumova u ušima.

Malina

Sitna je malina izvrsna u svakom pogledu: bogata je vlaknima, vitaminom B i C, sadrži veliku količinu mineralnih tvari, a malo voćnog šećera, zbog čega je savršena i na dijetalnom jelovniku. Zahvaljujući posebnom, pomalo kiselkastom okusu, česta je u desertima . :)

 

Ribiz

U ovim kiselkastim, čak pomalo i gorkim bobicama, koje sprječavaju starenje, skriva se pregršt dobrih stvarčica poput antioksidansa, hranjivih tvari i minerala.

Borovnica

Zahvaljujući visokom udjelu vitamina A, C i E, ova plava slatkasta bobica opravdano nosi naziv "supernamirnica".  Posebno je bogata i taninom, koji pospješuje obnavljanje sluznice, sprečava i ublažava upale, te uništava bakterije.

Ogrozd

Za pomalo zanemareni ogrozd, vrijedi pravilo: što zreliji, to slađi... Naime, po udjelu voćnog šećera ovaj  bliski srodnik ribiza nalazi se na drugom mjestu, odmah poslije grožđa. No ne brini: 100 g ima svega 44  kalorije. :)


Slatke jagode

Uživaj u okusu ljeta

Postoji gotovo sto vrsta jagoda, koje se međusobno razlikuju po obliku, boji i okusu - od tamnocrvenih, malih i okruglih sve do svijetlocrvenih, velikih i stožastih. Ovisno o vrsti, jagode mogu imati čak i pomalo pikantni okus. Ali sve odreda su izuzetno fine i ukusne. - posebno u nekom dobrom receptu...


Hrana je istraživanje

Nikada nije kasno otkriti ili pak zavoljeti neke nove okuse, kao što su primjerice kiselkaste bobice nara ili pak egzotični slatki mango. Započni svoju voćnu pustolovinu na našem odjelu voća i povrća - u našem ćeš šarenom carstvu vitamina sigurno pronaći nešto omiljeno, nešto novo, nešto po svojoj mjeri...

 

 

Čišćenje nara

Korak 1

Step 1

Oštrim nožem zareži koru i pažljivo odstrani tzv. "krunicu" nara.

Pročitaj više

Čišćenje nara

Korak 2

Step 2

Koru zareži odozgor prema dolje, i to u smjeru vidljivih bijelih membrana. Obavezno pritom pripazi na to da ne zarežeš i ne oštetiš bobice.

Pročitaj više

Čišćenje nara

Korak 3

Step 3

Rastvori nar na mjestima na kojim je zarezan nožem.  

Pročitaj više

Čišćenje nara

Korak 4

Step 4

Razdvojene dijelove nara stavi u posudu s hladnom vodom, izvadi bobice i skini koru.

Pročitaj više

Čišćenje nara

Korak 5

Step 5

Ukloni bijele membrane i ocijedi vodu iz posude.

Pročitaj više

Hrana je šarolik izbor

Priroda nam nudi šarolik izbor boja, oblika i okusa, stoga zašto ne bismo iskoristili to? Na našim policama sve se šareni od svježeg voća i povrća, koje dobivamo iz svih dijelova naše zemlje ali i iz cijeloga svijeta. Svježe kao da je tek ubrano!

Sočne rajčice

Šarenilo na peteljki

Bijela i žuta, zelena i crvena, pa čak i ružičasta i ljubičasta - sve su to boje omiljene poslastice toplijeg dijela godine: rajčice. Danas je u svijetu poznato nekoliko tisuća vrsta rajčica, koje se razlikuju po okusu, konzistenciji, ali i obliku.


Žuta rajčica

Njihov je udio kiseline niži u usporedbi s njihovim crvenim sestricama. Kome voćne kiseline teško padaju na želudac, mnogo bolje podnosi žute od crvenih rajčica.

Crna rajčica

Crna rajčica nije samo neobičnog izgleda, nego ima i vrlo intenzivan okus.  Crne je boje zbog antocijanina, biljnih tvari koje imaju snažna antioksidativna svojstva.

Zelena rajčica

Ova vrsta rajčice i nakon dozrijevanja zadržava svoju zelenu boju. I jako je sočna i ukusna.  A je li rajčica zrela, prepoznat ćeš po njezinom žućkastom odsjaju i mekoći kada je uzmeš u ruke. 

Hrana je istraživanje

Dobra hrana privući će sve za stol. Za stolom se zajedno jede, smije,  razgovara... I raspravlja što tko misli o klasičnom varivu, napravljenom od svježeg povrća dili pak o nekom orijentalnom receptu s egzotičnim voćem.

Ukusna jela iz cijelog svijeta

Svaka zemlja - drugi recept