Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Hrana je vatromet okusa

Kad odrezak zacvrči, pivo zašušti, začini zamirišu u zraku, a sir se počne topiti -  onda je tu riječ  o nečemu većem  od kuhanja. O nečemu što je više od samo hrane. Onda je to doista pravi vatromet okusa.
Naravno, pričamo o roštilju. Jer svi vole roštilj. i za svakoga kod nas ima ponešto. Odlična ponuda, ukusni recepti i praktični savjeti - baš sve što ti treba za dobru roštiljadu!

Roštiljanje je uvijek in

Bez obzira što ove godine roštiljamo kod kuće, naravno da nam je važno kakvo nas vrijeme očekuje. Premda nas, ruku na srce, ništa ne može spriječiti da bacimo štogod na vruću rešetku, uvijek je ljepše sjediti na balkonu, terasi ili u vrtu kada vani grije sunce. Zaviri u našu prognozu i saznaj kakvo te vrijeme očekuje!

Meso

Kako postati pravi majstor roštilja?

Odresci su presuhi, prsti premasni  - a kobasice... Moraju li doista razrezati? Čini se kako ima puno posla oko roštiljanja. Ali to ne mora biti tako: uz naše jednostavne savjete, praktične trikove i slasne recepte, tvoje će roštiljada nesumnjivo biti pravi vatromet okusa.

Sočni odresci

Izvana aromatično i hrskavo, iznutra sočno i mekano::
1. Nareži odreske na debljinu od najmanje dva centimetra i kratko zapeci na jakoj vatri, a zatim lagano peci na slabijoj temperaturi
2. Uz pomoć termometra odredi savršenu temperaturu pečenja (npr. juneći odresci su idealni na temperaturi od 56-58°)

Savjet: kako bi meso ostalo sočno, samo ga jednom okreni.

Brza marinada

Brzo, jednostavno i jako ukusno:
1. Meso stavi u vrećicu i dodaj biljno ulje, curry, mljevenu papriku, čili, papar, smeđi šećer, naribanu koricu limuna i listiće timijana
2. Dobro zatvori i lagano protresi

Prednost: meso će se brzo marinirati, a ruke ostati čiste!

Savršene kobasice

Kako ispeći savršene kobasice:
1. Dobro ugrij roštilj
2. Peci kobasice desetak centimetara iznad užarenog ugljena uz povremeno okretanje

Važno: nemoj rezati sirove kobasice jer će se isušiti.

Iz naše ponude

 

Vrijedi od 22.10.2020 do 28.10.2020


Riba

Ispeci ribu na roštilju bez straha

Mnogi se ne usude peći cijelu ribu na roštilju. No istina je da doista nema ništa lakše. Otkrij trik kako ispeći ribu a da se ne zalijepi!

Savjeti za pečenje ribe

Za roštilj su najbolje pastrve, orade i brancin, no uvijek je problem isti: kako ispeći ribu a da se ne zalijepi za podlogu? Uz ovaj trik s limunom tvoja će riba ostati sočna i - cijela.

1. Kuhinjskim koncem pričvrsti ploške limuna na kožu ribe. Tako se neće lijepiti za podlogu.

2. Ako imaš zatvoreni roštilj s indirektnom toplinom - još bolje.

Dobar tek!

Pročitaj više

Voće & povrće

 

Složi tanjur pun voća i povrća

Roštiljanje je danas prepuno boja i ne svodi se samo na meso, kobasic ei ribu. Ukusne vegetarijanske varijante na roštilju pravi su must have: povrće kao prilog, ali i glavno jelo, a voće kao desert. Istraži naše recepte, savjete i trikove - vidjet ćeš da i vege roštiljanje može biti pravi vatromet okusa.

Savršeno povrće

Povrće s roštilja je puno više od tek priloga. Savršeni primjerci za grilanje su paprike, tikvice, patlidžan, artičoke, batat, mrkve i bundeva, a kome se žuri, neka posegne za cikorijom, radičem ili avokadom. Sve što treba je malo ulja i začina te lagano ugrijani roštilj.

Oprez: vodenasto povrće brzo postane kašasto.  

Ražnjići od ružmarina

Znaš li da svježa grančica ružmarina nije samo savršen štapić za ražnjiće, nego i odličan začin koji daje jelu posebnu aromu. Ukloni iglice i na grančicu ružmarina naniži ploške krumpira. Premaži maslinovim uljem, začini iglicama ružmarina i solju te ispeci na roštilju.

Voće s roštilja

I slatki se desert može pripremiti na roštilju: u aluminijsku posudu složi ploške banane, pospi mrvljenim keksima, čokoladom i sljezovim kolačićima te stavi na roštilj!

Savjet više: umjesto banana, možeš koristiti i jabuku, ananas, lubenicu ili breskvu.

Vrijedi od 22.10.2020 do 28.10.2020


Namazi, umaci & co

U savršenom društvu

Kakvo bi roštiljanje bilo bez umaka, namaza i slično? Isprobaj naše fine recepete i uživaj u bogatim okusima...

BBQ umak

Klasik roštiljanja "moderniziran " je nasjeckanim bademima, a priprema se doslovno za manje od pola sata...

Začinjeni maslac

Začinjeni maslac doista nije teško pripremiti, a savršeno odgovara uz baguette kratko zapečen na roštilju.

Ljuti preljev

Uz roštilj je obavezna i salata, koju možeš začiniti ovim pikantnim "home made" preljevom.  

Topli salsa umak

Za sve koji roštilju vole dodati ljutu notu, tu je salsa umak koji se može lagano grijati na toploj rešetki...


Praktični trikovi

Znaš li?

Kako bi roštljada bila uspješna, uvijek je dobro imati i pokoji "as u rukavu", osobito kada je riječ o potpali vatre ili o čišćenju roštilja. Saznaj kako si olakšati roštiljanje  - a i naporni posao nakon toga.:)

Prirodno čišćenje

Polovicom luka ili limuna oprezno premaži vrući rešetku roštilja – i zakorjela prljavština će nestati.

Savjet: kako bi rešetka uvijek bila čista, prije pečenja premaži je polovcom sirovog krumpira. Ima istu svrhu kao i ulje, ali je manje zapaljivo.

Kako brzo upaliti vatru

Nemaš brikete? Nikakav problem: napuni praznu kutiju od jaja ugljenom, stavi ispod rešetke i zapali na kutovima. Kartonska će kutija brzo sagorjeti i ravnomjsrno ugrijati roštilj.