Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Back 2 School može biti cool :)

Lijepe stvari uvijek brzo prođu, pa tako i ovi ljetni praznici - ali tu zabava ne prestaje :) Pred tobom su izazovi nove školske godine ali i superbogata nagradna igra, odlične ponude i pregršt zabavnih i korisnih savjeta za povratak u školske klupe. Zabavi se otkrivajućih ih. 


Tipps & Tricks

Šest savjeta za uspješnu školsku godinu 

Nikada ne prestajemo učiti - to pravilo vrijedi i za roditelje. Uz pomoć sljedećih šest savjeta naučit ćeš kako svojoj djeci i sebi olakšati školsku svakodnevnicu s nekoliko jednostavnih trikova.

Užina za odmor

Užina za odmor koju sam pripremiš bolja je od bilo kojeg peciva iz pekarnice. Uostalom, znaš što je unutra. Ako je ti je jutro užurbano, užinu za odmor možeš mirno pripremiti u večernjim satima jer u kutiji za užinu hrana ostaje svježa u hladnjaku preko noći. No pripazi, jer namazi za kruh poput svježeg sira mogu preko noći namočiti kruh. Kruh od cjelovitog zrna posebno je prikladan za pripremu užine za odmor. Puno raznolikosti na jelovniku odmor čini užitkom. Često mijenjaj vrstu kruha i priloge. Voće i povrće izrezano na komadiće savršeno je za finger food obrok.

Savjeti za igru na školskom igralištu

Igra školice odlična je za treniranje dječje motorike kroz igru. Djeca već generacijama vole ti igru i rado je igraju. Sjećaš li se još kako se igra "školica"? Zajedno sa svojim djetetom ponovno otkrij tu jednostavnu igru koja će privući i njegove školske prijatelje. Uz pomoć Kauflandove krede školsko dvorište se lako može pretvoriti u šarenu livadu za školicu. Praktična stvar je da u igri može sudjelovati neograničen broj djece.

U urednom radnom prostoru lakše se uči

Dobra oprema započinje kutijom za užinu i završava pisaćim stolom. Upravo kada je u pitanju pisaći stol često imamo potrebu za dodatnom opremom. Konačno, ako je tvoj radni prostor uredan, manje ćeš zadaća zametnuti i lakše ćeš usvajati gradivo. Jednostavno pogledaj naš asortiman - sigurni smo da ćeš pronaći sve što tražiš.

Dobro je unaprijed isplanirati

Puno je lakše kada imaš sve unaprijed isplanirano - pogotovo kada je u pitanju polazak u školu. Preuzmi naš popis i pripremi sve na vrijeme za svojeg školarca.

Rituali u školskoj svakodnevici

Da bi školska svakodnevica prošla bez stresa pomoći će svakodnevni mali rituali. Za jutro bez stresa preporučujemo unaprijed pakirati školsku torbu za sljedeći dan. Isto tako, olakšanje je već navečer pripremiti odjeću za školu. Na taj način ostaje više vremena za zajednički doručak kako bi opušteni i puni energije krenuli u novi dan. Nakon škole treba napraviti domaću zadaću. Cilj je omogućiti školarcima da domaću zadaću obave što je moguće samostalnije, a u tome može pomoći dobro okruženje za učenje te fiksni vremenski okvir. Uz pomoć malih rituala preostaje više vremena za hobije na kraju dana.

Kako je bilo danas u školi?

Uobičajeno pitanje "Kako je bilo u školi?“ sigurno je svatko čuo ili ga i sam izgovorio. To pitanje ne treba ni postavljati jer djeca na njega u rijetkim slučajevima odgovaraju opširno ili iskreno. Djeci je obično potrebno neko vrijeme da obrade prijepodnevne doživljaje. Sljedeći savjet je da ciljanim pitanjima dobiješ detaljnije odgovore od djeteta: npr. "Kako je prošla matematika?" ili "Koje igre ste danas igrali za vrijeme odmora?".


Download: raspored sati

Četiri cool rasporeda sati za ispis

Naši zabavni predlošci za raspored sati, s različitim motivima, djeci će olakšati pripremu za školu.


Recepti: doručak

Zdravi dječji doručak

Djeci je potrebna energija za igru, zabavu, učenje i kretanje. Doručak im daje potrebnu snagu za dan samo ako sadrži sve važne hranjive tvari. Uz pomoć naših savjeta pripremit ćeš upravo takav uravnotežen dječji doručak. Nakon dobrog doručka djeca su uspješnija u učenju. Budući da imaju manje zaliha energije od odraslih, obično ih je ujutro teže razbuditi. Zato je jutarnji obrok toliko važan za djecu. On šalje jednu vrstu startnog signala mišićima i mozgu. Organi primaju signal, sposobnost reakcije i koncentracija raste, umor se polako smanjuje. Roditelji bi stoga ujutro trebali planirati dovoljno vremena za doručak.

Ugljikohidrati u doručku djecu čine fit

Dječji doručak treba sadržavati ugljikohidrate za nadopunu energetskih rezervi. Najbolje su namirnice bogate škrobom i vlaknima. Kruh za doručak trebao bi sadržavati najmanje pedeset posto cjelovitih žitarica. I müsli, idealno nezaslađene, djetetu daju energiju koja mu je potrebna.

U idealnom slučaju, mliječni proizvodi poput jogurta, svježeg sira ili mlijeka pridružuju se izvorima ugljikohidrata. Ponekad se može popiti šalica kakaa, ali općenito bi dječji doručak trebao sadržavati što je manje moguće šećera. Također treba izbjegavati previše masti. Masti djecu čine više tromijima nego fit. Dakle, na kruh namazati tanki sloj marmelade ili meda, umjesto maslaca koristiti margarin, a umjesto sira često na kruh staviti nemasnu šunku.

Vitamini su dio dječjeg doručka

Naravno, vitamini su također dio zdravog dječjeg doručka. Ako djeca nisu oduševljena svježim voćem i povrćem, pomoći će mali trikovi. Zašto ne namazati kruh zgnječenom bananom i posuti cimetom ili nezaslađenim kakaom? Ili pripremiti ukusni shake od mlaćenice sa slatkim voćem kao što su jagode ili mango? Ako to ne uspijeva, također možeš od voća i povrća kreirati maštovita lica, uzorke ili oblike na tanjuru.

Djeca bi također trebala puno piti. U idealnom slučaju, uz doručak treba popiti čašu vode, voćni sok s mineralnom vodom sa što je moguće manje soka ili nezaslađen voćni čaj. Za malene jutarnje mrgude  koji nemaju apetita, dovoljan je snack poput banane ili čaše mlijeka. Ako prvi doručak nije dovoljno bogat, drugi u školi treba biti hranjiviji. Ovi savjeti za pripremu ukusne užine za odmor djeci će sigurno probuditi apetit.