Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pureća rolada s mlincima

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

750 g purećih prsa
mlinci

Marinada

2 žlice maslinova ulja
1 žlica soka od limuna
0.5 žlice origana
2 režnja češnjaka, zdrobiti
sol i papar

Punjenje

0.5 žlice maslinova ulja
3 režnja češnjaka, zdrobiti
1 luk (usitnjen)
1 šalica pak choi (kinesko zelje), usitnjeno
0.5 šalice crnih maslina
0.5 šalice sušenih brusnica
0.25 šalice ribanog cheddar sira
peršin
origano
čili u prahu
sol i papar

Premaz

0.5 šalice maslaca
0.5 žlice limunova soka
2 žlice svježih začina (peršin i origano), malo chilija

Priprema

    1

Pureća prsa (oko 750 grama) prerezati na pola (ne do kraja), prekriti prozirnom folijom pa istući batom. Marinadu rasporediti po puretini i ostaviti pokriveno u hladnjaku barem 30 minuta ili, najbolje, preko noći.

    2

Na malo ulja dinstati luk par minuta, kratko dodati češnjak, a zatim zeleno povrće (ovaj sam put stavila pak choi, ali može i blitva, kelj ili špinat), začiniti solju i paprom te dinstati dok ne omekša. Maknuti s vatre, a kad ohladi, umiješati ostale sastojke (masline, brusnice, sir i ostale začine). Nadjev rasporediti po puretini te saviti u roladu.

    3

Roladu premazati mješavinom maslaca (sobne temperature), limuna i začina. Po želji, oko rolade rasporediti luk narezan na četvrtine, gljive na polovice i grožđe (prije toga sve pomiješati u ostatku marinade), podliti bijelim vinom. Peći oko 40 min u pećnici, prethodno zagrijanoj na temperaturu od 200° C.

    4

Roladu ostaviti desetak minuta pa tek onda rezati, a mlince preliti kipućom vodu, ostaviti da omekšaju, procijediti i preliti umakom od pečenja.