Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Tako se jede u Americi

Krećemo na kulinarsko putovanje po SAD-u! New York, Teksas, Los Angeles: na svakoj postaji uživat ćemo u posebnim okusima i mirisima američke kuhinje, za koju sigurno znamo da je - bogata. Pridruži nam se: bit će ti kao da si u srcu Amerike!


Grad koji nikad ne spava: New York

U gradu koji nikad spava živi čak osam i pol milijuna ljudi! Brojka je to u koju stanu dvije Hrvatske, pa i više! :) No ništa čudno... New York je grad u kojemu baš svi žele živjeti, biti primijećeni, napisati svoju priču o uspjehu, postaviti trendove. Jedan od njih je i Dominique Ansel,  kulinarski virtuoz , čiji tzv. "cronut" (ne, nije hrvatska krafna ;)), neobičan spoj kroasana i krafne, već neko vrijeme oduševljava stanovnike Velike Jabuke. Kako i ne bi: hrskava baza od lisnatog tijesta + nadjev od slatke vanilije i kiselkastih malina - pa tko bi odolio tog sinergiji tekstura, okusa i aroma?! A kad već ne možeš do New Yorka, neka New York dođe k tebi: zasuči rukave, stavi pregaču i baci se na recept! Jamčimo: za polizati prste:)

Južnjačko srce: Teksas

Stada goveda, rodeo i, naravno, barbecue: Teksašani obožavaju roštiljanje, meso i, naravno, čili. Gastronomska ponuda ove američke države na srednjem jugu SAD-a pod utjecajem je susjednog Meksika, stoga je u kuhinji glavni moto "što ljuće, to bolje". Tako je i na revijalnoj godišnjoj "fešti od roštilja" u Tayloru, gradu sjeveroistočno od Austina, na kojoj svoje gastronomske poslastice predstavlja čak stotinjak prekaljenih majstora roštilja. Ne moramo ni spominjati da je posjetitelja više nego stanovnika Teksasa! :) Vrhunac našeg južnjačkog putovanja: Chili-Cheese-Burger.  Mmm... mesna simfonija okusa s roštilja.

Grad anđela i glumaca: Los Angeles

Treća postaja našeg kulinarskog putovanja kroz SAD je - ni manje ni više nego - grad anđela, zvijezda i starleta. :) Svi koji žele privući pažnju na sebe u Los Angelesu, moraju biti posebni, drugačiji, hrabriji. Baš kao i nevjerojatno ukusni Buffalo-Chicken-Wings, koji su zauvijek ostavili trag i našli svoje mjesto na zvjezdanoj Stazi slavnih. Navodno su stvoreni za Hollywood. Hm, zašto ne bismo isprobali recept i sami se uvjerili?