Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Baguette s maslinama

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

120 g zelenih maslina s bademima
250 ml mlake vode
1 suhi kvasac
1 žličica šećera
500 g glatkog brašna
1 žličica soli
50 ml maslinovog ulja

Za posluživanje

mini rajčice
istarski sir
nekoliko zelenih maslina, bez koštica

Priprema

    1

U lončić ulij 50 ml mlake vode pa dodaj suhi kvasac i šećer. Promiješaj i ostavi 10 minuta.

    2

Nareži masline s bademima na kolutove, a možeš koristiti i obične zelene masline bez koštica. Narezane masline posuši papirnatim ručnicima kako ne bi bile previše mokre.

    3

U veću zdjelu (ili zdjelu od kuhinjskog robota) dodaj brašno i sol pa promiješaj. Potom ulij kvasac, 200 ml mlake vode i 50 ml maslinovog ulja. Mijesi oko 5 minuta u kuhinjskom robotu, a ako mijesiš ručno, oko 10 minuta. Na kraju umijesi narezane masline.

    4

Tijesto premaži uljem i prekrij kuhinjskom krpom te ustavi na toplom mjestu da se diže, oko 45 minuta.

    5

Tijesto koje se diglo istresi na pobrašnjenu površinu i podijeli na 3 ili 4 dijela, ovisno o tome koliko velike baguette želiš. Oblikuj ih i poredaj na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovno prekrij krpom i ostavi još 45 minuta na toplom mjestu.

    6

Neposredno prije pečenja, baguette poprskaj vodom i zareži gornju stranu s 4-5 rezova. Peci u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta, dok baguettei ne ulove zlatnu koricu.

    7

Izvadi iz pećnice pa ih stavi na rešetku i pusti da se ohlade. Posluži uz narezani istarski sir, mini rajčice i još maslina bez koštica.