Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganski špageti carbonara

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 991/​4147
    kcal / kJ
  • 93 g
    Ugljikohidrati
  • 27 g
    Bjelančevine
  • 55 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    991/4147 kcal/kJ, 93 g Ugljikohidrati, 27 g Bjelančevine, 55 g Masti

Sastojci (20 porcija)

250 g K-Bio integralnih špageta bez jaja
sol
2 grančice peršina
100 g dimljenog tofua
1 glavica luka
4 žlice maslinova ulja
250 g veganskog vrhnja za kuhanje
2 žlice pahuljica kvasca
crni papar

Savjet

  • Umjesto veganskog vrhnja za kuhanje na bazi soje ili riže, može se koristiti i pasta od indijskih oraščića.


Priprema

    1

Skuhati špagete prema uputama na pakiranju u kipućoj slanoj vodi. Ocijediti.

    2

Oprati peršin, otresti i listove nasjeckati na sitno. Tofu posušiti pomoću kuhinjskog papira, narezati ga najprije na deblje trake, a zatim na tanke ploške. Luk oguliti i narezati na kockice.

    3

Zagrijati ulje u tavi i u njemu pržiti tofu oko 3 minute dok ne postane hrskav. Dodati kockice luka i kratko popržiti. Uliti vrhnje za kuhanje i kuhati na laganoj vatri oko 2 minute. Dodati špagete, pahuljice kvasca i peršin te kratko prokuhati. Začiniti solju i paprom te posuti pahuljicama kvasca.