kaufland.hr/recepti
Aljaška kolja sa sezamom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 4 fileta | aljaške kolje (oko 150 g) |
| limunov sok | |
| sol, papar | |
| 50 g | krušnih mrvica |
| 60 g | bijelog i crnog sezama |
| 1 | jaje |
Prilog od špinata:
| 1 | ljutika |
| 1 režanj | češnjaka |
| 1 žličica | ulja |
| 200 g | cherry rajčica |
| 500 g | smrznutog špinata |
| 100 ml | temeljca |
| prstohvat muškatnog oraščića |
Umak:
| 200 g | jogurta |
| malo limunova soka | |
| 1 po žličica | slatkog i ljutog senfa |
| kopar, sol, papar |
Priprema
- 1
Filete ribe poprskajte limunom te začinite solju i paprom.
- 2
Pomiješajte sezam i krušne mrvice, a jaje istucite.
- 3
Filete uvaljajte u jaje, a zatim u mrvice sa sezamom.
- 4
Ljutiku i češnjak očistite, sitno nasjeckajte te pirjajte na vrućem ulju.
- 5
Dodajte odmrznuti špinat te prepolovljene rajčice. Kratko pirjajte, pa dodajte temeljac i kuhajte poklopljeno 5-10 minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- 6
Za umak, pomiješajte sve sastojke i pikantno začinite.
- 7
Filete ribe ispecite na ulju, a zatim poslužite sa špinatom, umakom i kuhanim krumpirima (po želji).