Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Anđeoski kolač s kremom od jagoda i Teraninom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 PORTION)

Sastojci za biskvit:

60 g brašna
125 g šećera
5 bjelanjaka
korica limuna
1 žlica limunovog soka
soli

Sastojci za kremu:

300 g K-Classic zaleđenih jagoda
3 žlice šećera u prahu
30 ml Teranina ili likera po izboru
250 ml slatkog vrhnja
bademi i jestivo cvijeće za dekoraciju

Priprema

    1

Za biskvit, mikserom miksaj bjelanjke dok se ne zapjene. U bjelanjke dodaj naribanu koricu limuna, limunov sok i prstohvat soli, pa nastavi miksati dok ne dobiješ mekanu smjesu. Odvoji 60 g šećera i postepeno dodaj po jednu žlicu šećera u bjelanjke neprestano miksajući.

    2

Pomiješaj brašno i preostali šećer. Pjenjačom ili špahtlom ih postepeno umiješaj u bjelanjke.

    3

Kalup promjera 20 cm obloži papirom za pečenje. Prebaci smjesu za biskvit u kalup i peci u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta.

    4

Pečen kolač preokreni i ostavi na rešetki za hlađenje.

    5

Za kremu, jagode pomiješaj sa šećerom i Teraninom pa kuhaj na umjerenoj vatri dok se ne pretvori u gustu sirupastu smjesu. Kada je gotovo, makni s vatre i ostavi da se ohladi.

    6

Slatko vrhnje smiksaj u šlag, dodaj pola ohlađene smjese od jagoda i sve lagano pomiješaj žlicom.

    7

Kolač namaži smjesom i prelij ga preostalim sirupom od jagoda.