Anđeoski kolač s kremom od jagoda i Teraninom
Sastojci (10 PORTION)
Sastojci za biskvit:
60 g | brašna |
125 g | šećera |
5 | bjelanjaka |
korica limuna | |
1 žlica | limunovog soka |
soli |
Sastojci za kremu:
300 g | K-Classic zaleđenih jagoda |
3 žlice | šećera u prahu |
30 ml | Teranina ili likera po izboru |
250 ml | slatkog vrhnja |
bademi i jestivo cvijeće za dekoraciju |
Priprema
- 1
Za biskvit, mikserom miksaj bjelanjke dok se ne zapjene. U bjelanjke dodaj naribanu koricu limuna, limunov sok i prstohvat soli, pa nastavi miksati dok ne dobiješ mekanu smjesu. Odvoji 60 g šećera i postepeno dodaj po jednu žlicu šećera u bjelanjke neprestano miksajući.
- 2
Pomiješaj brašno i preostali šećer. Pjenjačom ili špahtlom ih postepeno umiješaj u bjelanjke.
- 3
Kalup promjera 20 cm obloži papirom za pečenje. Prebaci smjesu za biskvit u kalup i peci u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta.
- 4
Pečen kolač preokreni i ostavi na rešetki za hlađenje.
- 5
Za kremu, jagode pomiješaj sa šećerom i Teraninom pa kuhaj na umjerenoj vatri dok se ne pretvori u gustu sirupastu smjesu. Kada je gotovo, makni s vatre i ostavi da se ohladi.
- 6
Slatko vrhnje smiksaj u šlag, dodaj pola ohlađene smjese od jagoda i sve lagano pomiješaj žlicom.
- 7
Kolač namaži smjesom i prelij ga preostalim sirupom od jagoda.