Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Aromatični janjeći but

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

1.6 kg janjećeg buta
sol, papar
2 žličice estragona
1 žlica maslinova ulja
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
300 ml bijelog vina
250 ml prošeka
390 ml temeljca
700 g mrkve
800 g mladih krumpira
750 g smrznutog graška
prstohvat muškatnog oraščića
250 g vrhnja za kuhanje
3 žličice peršina

Priprema

    1

Meso začinite solju, paprom i žličicom estragona te popržite na ulju sa svih strana. Dodajte češnjak i luk narezan na četvrtine te zalijte prošekom, vinom i temeljcem. Pustite neka prokuha, poklopite i pecite dva sata u pećnici na 160°C.

    2

Dodajte mrkvu i pecite otklopljeno još 30-ak minuta. U međuvremenu skuhajte krumpire s korom, a od graška napravite pire te začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i umiješajte 150 ml mlakog vrhnja.

    3

Dodajte ostatak vrhnja i estragona u umak, prokuhajte te malo zgusnite brašnom razmućenim u vodi. Janjeći but narežite na kriške te poslužite s umakom, mrkvama, pireom od graška i kuhanim mladim krumpirima. Pospite sjeckanim peršinom.