Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Bakalar s krumpirima
© Comugnero Silvana - Fotolia

Bakalar s krumpirima

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

400-600 g sušenog bakalara
3 dl maslinova ulja
2 luka
5-6 režnja češnjaka
500 g krumpira
peršin
sol, papar
kruh po želji

Priprema

    1

Prije pripreme bakalar ostavite da se namače u vodi (nekoliko puta je promijenite).

    2

Omekšani bakalar stavite kuhati u hladnu vodu, pa čim zakipi, posolite, maknite s vatre i ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim ga izvadite van.

    3

U istu vodu stavite usitnjen luk i krumpir te kuhaju dok krumpir ne omekša. U međuvremenu bakalar očistite od kožice i kostiju, usitnite i vratite u lonac s krumpirom.

    4

Dodajte sol i papar, poklopite te češće protresite kako se ništa ne bi zalijepilo za dno. Kuhajte na laganoj vatri dok se sastojci u potpunosti ne povežu. Pred kraj dodajte ulje, nasjeckani češnjak i peršin.

    5

Poslužite toplo sa svježim ili prepečenim kruhom.

    6

Savjet više: Suhi bakalar istucite drvenim batom i ostavite da se namače dan-dva u nekoliko litara vode. Vodu mijenjajte dva - tri puta dnevno i pritom rukama savijajte bakalar da što prije omekša.