Brancin iz pećnice s krumpirom, kaparima i maslinama
Sastojci (2 porcije)
2 žlice | maslinovog ulja |
1 | mladi luk |
1 | limun (korica i sok) |
10 | mini rajčica |
Sol i papar | |
360 g | brancina, očišćena, bez glave |
za polijevanje | Maslinovo ulje |
10 | crnih maslina |
2-3 žličice | peršina |
250 g | mladog krumpira |
2 | režnja češnjaka |
Priprema
- 1
Pećnicu zagrij na 220°C. Očisti mladi krumpir, prereži ga na pola i složi u lim za pečenje. Posoli i polij maslinovim uljem pa peci oko 20 minuta.
- 2
Očišćenog svježeg brancina isperi hladnom vodom pa posuši papirnatim ručnikom. Na oba boka ribe nožem napravi po tri zareza. Posoli i popapri, s vanjske strane i utrobu. Sitno nasjeckaj češnjak, pomiješaj ga s nasjeckanim peršinom i 2 žlice maslinova ulja. Smjesom napuni trbuh i zareze s gornje strane. U trbuh umetni i tri kriške limuna.
- 3
Izvadi krumpir iz pećnice i dodaj mu mini rajčice, kapare i masline. Sve dobro promiješaj pa na sredini lima napravi mjesta i tu položi ribu. Polij sve maslinovim uljem i stavi u pećnicu na 200°C oko 15 minuta. Pred kraj pečenja možeš uključiti i grill opciju s gornje strane, kratko, 2-3 minute.
- 4
Gotovo jelo pospi nasjeckanim mladim lukom, a ribu pokapaj sokom svježeg limuna. Posluži uz svježe salate i kruh.