Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Brancin iz pećnice s krumpirom, kaparima i maslinama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

2 žlice maslinovog ulja
1 mladi luk
1 limun (korica i sok)
10 mini rajčica
Sol i papar
360 g brancina, očišćena, bez glave
za polijevanje Maslinovo ulje
10 crnih maslina
2-3 žličice peršina
250 g mladog krumpira
2 režnja češnjaka

Priprema

    1

Pećnicu zagrij na 220°C. Očisti mladi krumpir, prereži ga na pola i složi u lim za pečenje. Posoli i polij maslinovim uljem pa peci oko 20 minuta.

    2

Očišćenog svježeg brancina isperi hladnom vodom pa posuši papirnatim ručnikom. Na oba boka ribe nožem napravi po tri zareza. Posoli i popapri, s vanjske strane i utrobu. Sitno nasjeckaj češnjak, pomiješaj ga s nasjeckanim peršinom i 2 žlice maslinova ulja. Smjesom napuni trbuh i zareze s gornje strane. U trbuh umetni i tri kriške limuna.

    3

Izvadi krumpir iz pećnice i dodaj mu mini rajčice, kapare i masline. Sve dobro promiješaj pa na sredini lima napravi mjesta i tu položi ribu. Polij sve maslinovim uljem i stavi u pećnicu na 200°C oko 15 minuta. Pred kraj pečenja možeš uključiti i grill opciju s gornje strane, kratko, 2-3 minute.

    4

Gotovo jelo pospi nasjeckanim mladim lukom, a ribu pokapaj sokom svježeg limuna. Posluži uz svježe salate i kruh.