Brioche peciva sa sirom i češnjakom
Sastojci (8 komada)
Za brioche peciva:
500 g | K-Favourites brašna za pizzu |
1 vrećica | K-Classic suhog instant kvasca |
1 žlica | šećera |
1 žličica | soli |
1 | jaje |
150 ml | mlijeka |
120 ml | tople vode |
50 g | maslaca |
Za nadjev od sira:
400 g | mliječnog namaza s vlascem |
Za premazivanje:
230 g | maslaca |
120 ml | mlijeka |
1 žlica | šećera |
3 | režnja češnjaka |
2 žlice | peršina |
Prstohvat soli | |
2 | jaja |
Priprema
- 1
U zdjeli samostojećeg miksera pomiješaj brašno, suhi kvasac, šećer i sol. Dodaj jaje, mlijeko i vodu pa pomoću spiralnih nastavaka sve miksaj da se sastojci povežu u kompaktno tijesto. Zatim dodavaj komadić po komadić maslaca neprestano miješajući mikserom. Kada umiješaš sav maslac nastavi mijesiti tijesto dok ne postane glatko, sjajno i podatno. Oblikuj tijesto u kuglu, premaži ga s malo ulja i ostavi pokrivenog da se udvostruči, oko sat vremena. Kada se tijesto udvostruči, prebaci ga na radnu površinu, premijesi i podijeli na 8 - 10 jednakih komada. Svaki komad tijesta oblikuj u kuglicu - kruščić pa ih složi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, pokrij folijom i ostavi na toplom da se dižu još sat vremena. Prije pečenja zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kruščiće peci 30 minuta ili dok ne uhvate lijepu boju. Pečene ostavi da se potpuno ohlade. Ohlađena brioche peciva zareži u križ, ali pazi da ih ne prerežeš do kraja. Sirni namaz stavi u zdjelu i dobro ga promiješaj žlicom kako bi postao mekan i maziv. Prebaci ga u slastičarsku vrećicu pa njime nadjeni zarezane kruščiće. Za premaz u zdjeli pomiješaj maslac, mlijeko, šećer, nasjeckani češnjak i peršin te sol. Sve kuhaj nad parom da se maslac otopi. Umiješaj jedno po jedno jaje, neprestano miješajući kako bi se sastojci povezali. Nastavi kuhati još desetak minuta te stalno miješaj kako jaja ne bi koagulirala. Makni zdjelu s vatre pa u ovu smjesu umoči nadjevene kruščiće. Vodi računa da premaz potpuno obloži kruščiće, kako s vanjske strane tako i u prorezima. Kruščiće složi na lim za pečenje pa ih stavi u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na desetak minuta ili dok ne postanu rumeni. Nakon toga ih izvadi i odmah posluži.