Burgeri od lososa
Sastojci (4 porcije)
Za peciva
160 grama | K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna |
2 žličice | K-Bio praška za pecivo |
soli | |
250 grama | grčkog jogurta |
1 | jaje |
K-Bio sjemenke lana | |
K-Bio sjemenke sezama |
Za burgere
450 grama | K-Blue Bay losos fileta |
0.5 šalice | krušnih mrvica |
2 manja | luka |
2 žlice | limunovog soka |
1 | jaje |
sol i papar |
Za posluživanje
1 zreli | K-Bio avokado |
1 srednje velika | rajčica |
0.25 šalice | svježeg začinskog bilja |
sok limete | |
zelena salata |
Priprema
- 1
U većoj zdjeli pomiješaj pirovo brašno i prašak za pecivo zatim dodaj grčki jogurt. Sjedini sastojke i po potrebi dodaj još brašna. Mijesi tijesto dodajući brašno dok se više ne lijepi za ruke. Podijeli ga na 4 dijela. Pobrašni radnu površinu, svaki dio kratko premijesi i oblikuj peciva.
- 2
Razmuti jaje i premaži peciva, a zatim ih pospi sezamom i lanom. Peci 20-25 minuta na 180 °C s uključenom ventilacijom. Kad su peciva gotova, prebaci ih na rešetku i ostavi da se ohlade.
- 3
Filetima lososa odstrani kožu i nareži ih na manje komade. U multipraktiku izmiksaj losos, krušne mrvice, jaje, luk, limunov sok, sol i papar dok ne dobiješ smjesu u kojoj se još vide sitni komadići ribe. Oblikuj 4 pljeskavice debljine oko 2,5 cm i stavi ih na lim obložen papirom za pečenje.
- 4
U tavi na srednje jakoj vatri zagrij maslinovo ulje i peci pljeskavice 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i budu pečene do kraja.
- 5
Pripremi salsu od avokada: u zdjeli pomiješaj nasjeckani avokado i rajčice sa željenim svježim začinskim biljem, soli i sokom limete.
- 6
U drugoj tavi lagano prepeci peciva dok ne porumene. Sastavi burgere tako da na svako pecivo staviš pljeskavicu i žlicu salse od avokada.