Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Burgeri od lososa

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

Za peciva

160 grama K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna
2 žličice K-Bio praška za pecivo
soli
250 grama grčkog jogurta
1 jaje
K-Bio sjemenke lana
K-Bio sjemenke sezama

Za burgere

450 grama K-Blue Bay losos fileta
0.5 šalice krušnih mrvica
2 manja luka
2 žlice limunovog soka
1 jaje
sol i papar

Za posluživanje

1 zreli K-Bio avokado
1 srednje velika rajčica
0.25 šalice svježeg začinskog bilja
sok limete
zelena salata

Priprema

    1

U većoj zdjeli pomiješaj pirovo brašno i prašak za pecivo zatim dodaj grčki jogurt. Sjedini sastojke i po potrebi dodaj još brašna. Mijesi tijesto dodajući brašno dok se više ne lijepi za ruke. Podijeli ga na 4 dijela. Pobrašni radnu površinu, svaki dio kratko premijesi i oblikuj peciva.

    2

Razmuti jaje i premaži peciva, a zatim ih pospi sezamom i lanom. Peci 20-25 minuta na 180 °C s uključenom ventilacijom. Kad su peciva gotova, prebaci ih na rešetku i ostavi da se ohlade.

    3

Filetima lososa odstrani kožu i nareži ih na manje komade. U multipraktiku izmiksaj losos, krušne mrvice, jaje, luk, limunov sok, sol i papar dok ne dobiješ smjesu u kojoj se još vide sitni komadići ribe. Oblikuj 4 pljeskavice debljine oko 2,5 cm i stavi ih na lim obložen papirom za pečenje.

    4

U tavi na srednje jakoj vatri zagrij maslinovo ulje i peci pljeskavice 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i budu pečene do kraja.

    5

Pripremi salsu od avokada: u zdjeli pomiješaj nasjeckani avokado i rajčice sa željenim svježim začinskim biljem, soli i sokom limete.

    6

U drugoj tavi lagano prepeci peciva dok ne porumene. Sastavi burgere tako da na svako pecivo staviš pljeskavicu i žlicu salse od avokada.