Burrito sa svinjetinom i salsom od avokada
Sastojci (2 porcije)
| 1 | limeta |
| 3 grančice | korijandera |
| 1 | avokado |
| sol | |
| 2 | luka |
| 2 režnja | češnjaka |
| 2 | zelene paprike |
| 450 g | svinjskog filea |
| 2 žlice | suncokretova ulja |
| sol i papar | |
| 1 žličica | sušene ljute papričice |
| 80 g | sira Goude, naribati |
| 2 | kukuruzne tortilje |
Priprema
- 1
Za salsu polij limetu vrućom vodom, osuši je i iscijedi sok.
- 2
Operi korijander, protresi ga da se osuši te nareži na listiće. Prepolovi avokado, ukloni košticu pa žlicom izdubi „meso“i potom nareži na kockice. Stavi avokado zajedno sa sokom od limete i korijanderom u zdjelu te zgnječi vilicom i začini solju.
- 3
Oguli luk i češnjak. Luk nareži na krupnije kocke, a češnjak na ploškice. Operi paprike, osuši ih, ukloni sjemenke iz sredine i nareži na trakice.Isperi meso hladnom vodom, osuši ga i nareži na trake.
- 4
Zagrij ulje u tavi i prži meso oko četiri minute. Dodaj luk, češnjak i papriku i nastavi pržiti oko dvije minute. Začini solju, paprom i ljutom papričicom.
- 5
Pospi sirom i promiješaj, a zatim makni tavu sa štednjaka.
- 6
Zagrij tortilje u pećnici prema uputama na pakiranju pa napuni mješavinom svinjetine, paprike i salse.