Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Cake pops s bijelom čokoladom i narančom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (40 komada)

4 jaja
prstohvat soli
190 g šećera
0.5 žličice praška za pecivo
160 g glatkog brašna
40 ml ulja
1 dl mlake vode

Za kuglice

150 g krem sira
3 žlice marmelade od naranča
1 naranča (sok)
1 limun (sok)

Za preljev i posip

250 g bijele čokolade
crvena jestiva boja
šarene mrvice

Priprema

    1

Odvoji bjelanjke od žumanjaka. U jednoj zdjeli bjelanjcima dodaj prstohvat soli i istuci mikserom u čvrsti snijeg.

    2

U drugoj zdjeli izmiksaj žumanjke sa šećerom dok smjesa ne bude svijetla i gusta. Ulij mlaku vodu i ulje.

    3

Prosij brašno s praškom za pecivo pa dodaj u žumanjke. Nježno miješaj kuhačom dok ne dobiješ smjesu bez grudica.

    4

Kuhačom malo po malo dodaj tučeni snijeg u smjesu sa žumanjcima. Pažljivo miješaj dok se sastojci ne sjedine.

    5

Dno kalupa obloži papirom za pečenje, stranice ne trebaš oblagati. Izlij smjesu u kalup i peci u pećnici na 175°C oko 20 min. Kad je pečen, izvadi i pusti da se ohladi.

    6

Biskvit izmrvi rukama ili u sjeckalici/multipraktiku u sasvim sitne mrvice. Dodaj mu krem sir, marmeladu te sok limuna i naranče. Zamiješaj jednoličnu smjesu od koje ćeš oblikovati kuglice.

    7

Napravi kuglice promjera 3 cm, posloži ih na ravnu površinu i spremi u zamrzivač na 15 minuta kako bi se stisnule. Zatim ih izvadi i nabodi na štapiće (možeš koristiti štapiće za Cake Popse ili obične štapiće za ražnjiće).

    8

Vrati kuglice u hladnjak, a za to vrijeme na pari rastopi bijelu čokoladu. U čokoladu dodaj prehrambenu boju i dobro promiješaj. Vrh svakog štapića (gdje će doći kuglica) umoči u rastopljenu čokoladu.

    9

Držeći za štapić, svaku kuglicu prelij rastopljenom čokoladom, tako da je obložiš sa svih strana. Pusti da se višak čokolade ocijedi, a zatim pospi šarenim mrvicama.

    10

Gotove Cake Popse zabodi u stiropor, naopako okrenuto cjedilo ili neki sličan predmet na kojem će biti stabilni. Do posluživanja, čuvaj ih u hladnjaku.