kaufland.hr/recepti
Čokoladna torta s avokadom bez pečenja
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (10 porcija)
Za podlogu
150 grama | K-Classic badema |
120 grama | datulja |
20 grama | kakaa |
prstohvat soli | |
3 žlice | vode |
Za prvi sloj
150 grama | datulja |
2 | K-Bio avokado |
40 grama | kakaa |
50 grama | K-Bio kokosova ulja |
prstohvat soli | |
20 grama | K-Bio agavina sirupa |
Za drugi sloj
1 | K-Bio avokado |
35 grama | K-Bio kokosova ulja |
20 grama | K-Bio cvjetnog meda |
korica i sok limete |
Za ukrašavanje
40 grama | K-Favourites tamne čokolade sa 70% kakaa i karamelom |
10 grama | K-Bio kokosova ulja |
Priprema
- 1
Pripremi podlogu tako da u multipraktiku usitniš bademe i datulje, zatim im dodaj kakao, sol i vodu te miksaj dok ne dobiješ ljepljivu smjesu. Dobro je utisni u kalup promjera 16 ili 18 cm, obložen papirom za pečenje.
- 2
Potom u multipraktiku izmiksaj sastojke za prvi sloj: datulje, avokado, kakao, kokosovo ulje, sol i agavin sirup dok ne dobiješ potpuno glatku kremu. Prelij kremu preko podloge i poravnaj.
- 3
Za drugi sloj izmiksaj avokado, kokosovo ulje, med te sok i koricu limete dok ne dobiješ glatku kremu. Prelij preko prvog sloja i poravnaj. Tortu stavi u zamrzivač dok se ne stisne.
- 4
Za ukras otopi tamnu čokoladu s kokosovim uljem pa njome prošaraj tortu.