kaufland.hr/recepti
Čokoladni desert s dva umaka i mariniranim bobičastim voćem
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
200 g | smrznutog bobičastog voća |
1 | vanilin šećer |
1 žlica | soka od naranče |
2 dl | likera od naranče |
0.5 | smrznutog lisnatog tijesta pakiranja (= 137 g) |
1 | jaje |
2 žlice | šećera u prahu |
2 pakiranja | Exquisit francuskog čokoladnog deserta punjenog tekućom tamnom čokoladom (po 185 g, 2 komada) |
Priprema
- 1
Bobičasto voće odledite, pomiješajte sa šećerom, sokom i likerom od naranče te ostavite da se marinira dva sata.
- 2
Lisnato tijesto odledite, pa ga izrežite kalupima u obliku zečića. Istucite jaje, premažite zečiće od tijesta, pospite šećerom u prahu te rasporedite na masni papir u lim za pečenje.
- 3
Pecite 16 minuta na 180°C (plinska pećnica: stupanj 3, ventilatorska pećnica: 180°C).
- 4
Čokoladne deserte i zečiće rasporedite na tanjure te ukrasite mariniranim voćem.