Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Crostata s kremom od ricotte i voćem

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

8 listova za pite
50 g maslaca

Za kremu

300 g ricotte
80 ml agavina sirupa
0.5 žličice soli
0.5 žličice arome vanilije

Za ukrašavanje

maline
borovnice
2 žlice listića badema
šećer u prahu
svježa menta za ukras

Priprema

    1

Maslac rastopi na vatri. Potom njime premaži obruč za torte (mi smo koristili klasični obruč promjera 26 cm).

    2

Pripremi prvi list za pite i premaži ga rastopljenim maslacem. Na njega položi drugi list pa i njega premaži maslacem. Zatim ta dva lista stavi na obruč i rukama utisni koru uz dno i rubove. Ponovi još tri puta, tako da svaki novi sloj s dvije kore malo izmakneš od prethodnog i pustiš da padne preko vanjskog ruba pa onda pritisneš i tako u krug.

    3

Potom vanjske rubove listova zamotaj prema unutra. Ako želiš tanji vanjski rub, možeš ih i malo skratiti nožem pa onda zamotati. Peci u pećnici na 200 °C oko 20 minuta ili dok listovi ne uhvate boju. Sredina tj. dno će se možda malo napuhati. Samo ga nježno potisni rukama prema dolje, a poslije ćeš ga ionako otežati smjesom od ricotte. Pečene listove pusti da se skroz ohlade.

    4

U zdjelu dodaj ricottu, agavin sirup, sol i aromu vanilije. Izmiksaj mikserom dok ne dobiješ glatku ujednačenu smjesu. Ako ti se smjesa čini previše mekana, spremi je barem pola sata u hladnjak.

    5

Smjesu nanesi na dno pečenih listova i razmaži. Listiće badema kratko tostiraj na tavici dok ne počnu hvatati boju.

    6

Nektarinu nareži na kriške, pa ih dodaj na sredinu smjese od ricotte, uz maline i borovnice. Pospi listićima badema i šećerom u prahu te ukrasi listićima svježe mente.