Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Domaća pašteta od svinjske jetre

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

800 g svježe svinjske jetre
3 crvena luka
100 g celer u korijenu
2 režnja češnjaka
1 mrkva
2 dl bijelog vina
Prstohvat mažurana
prstohvat mljevenog pimenta
400 g maslaca
50 g pistacija (oguljeni, neslani)
0.5 dl konjaka
Sol i papar po želji
1 l mlijeka

Savjet

  • Poslužiti uz prepečeni kruh ili crni seljački kruh.


Priprema

    1

Jetru narežemo i stavimo da se namače u mlijeku minimalno 2 sata. Može se i preko noći ostaviti u hladnjaku.

    2

Povrće nasjeckamo pa pirjamo dok ne omekša na malo maslaca (srednje jaka vatra) uz prstohvat mažurana i pimenta.

    3

Jetricu izvadimo iz mlijeka i dobro posušimo. Omekšalo povrće stavimo sa strane, pa u istoj tavi prijamo narezanu jetricu dok ne porumeni.

    4

Dolijemo vino, sol i papar te miješamo dok tekućina ne ishlapi.

    5

U posebnu posudu dodamo ostatak maslaca kojeg smo otopili te jetricu. Promiješamo, pustimo da se ohladi pa sameljemo u blenderu s povrćem. Na kraju dodamo konjak i usitnjene pistacije. Ostavimo u hladnjaku najmanje dva sata prije serviranja.