Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Falafel salata s kus-kusom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

Za falafel

250 grama suhog slanutka
1 manja glavica luka
2 češnja češnjaka
1 žličica kumina
2 žlice svježeg peršina, nasjeckati
0.5 žličice K-Bio praška za pecivo
sol i papar
1 litra K-Bio ulja za prženje

Za salatu

1 šalica K-Bio kus-kusa
1 šalica kipuće vode
250 grama cherry rajčica
1 mala glavica kristal salate
1 mala ljutika
1 limun (korica i sok)
sol

Za preljev

100 g K-Bio jogurta
2 žlice K-Classic “Naše mi najbolje paše” delikates majoneze
0.25 žličice češnjaka u prahu
soli

Priprema

    1

Slanutak namoči u hladnoj vodi preko noći ili najmanje deset sati. Sutradan ga isperi pod mlazom hladne vode. Nakon ispiranja odstrani mu kožicu. Prebaci slanutak u blender ili električni mlinac, dodaj grubo narezani luk, češnjak i začine pa samelji što je sitnije moguće.

    2

Na kraju umiješaj prašak za pecivo, sol i papar. Sve još jednom dobro izmiješaj da se sastojci sjedine. Ostavi smjesu u hladnjaku 30 minuta.

    3

Od ohlađene smjese žličicom grabi hrpice pa ih dlanovima formiraj u kuglice. Ulje jako zagrij u dubokoj posudi ili tavi pa u njemu prži kuglice. Prži ih oko 10 minuta, uz povremeno okretanje, dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

    4

U veću zdjelu stavi kus-kus, prelij ga kipućom vodom, poklopi te ostavi da se namače 15-ak minuta, dok ne omekša i nabubri. Omekšali kus-kus razrahli vilicom.

    5

Cherry-rajčice nareži na četvrtine, salatu nasjeckaj na trakice, a ako upotrebljavaš mješavinu salata, samo je dobro operi. Ljutiku sitno nasjeckaj. Svo povrće zatim dodaj kus-kusu, dobro pomiješaj i začini solju i limunovim sokom.

    6

Pripremljeni falafel posloži na salatu pa sve prelij preljevom od jogurta.