kaufland.hr/recepti
Filet soma na salati od jabuka i leće
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
45 gUgljikohidrati
-
44 gBjelančevine
-
47 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
45 g Ugljikohidrati,
44 g Bjelančevine,
47 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 200 g | leće |
| 100 g | rukole |
| 200 g | feta sira |
| 2 | crvene jabuke |
| 1 žličica | maslaca |
| 1 žlica | šećera |
| 6 žlica | maslinova ulja |
| 2 žlice | orahova ulja |
| 2 žlice | jabučnog octa |
| 1 žličica | meda |
| 1 žličica | senfa |
| 0.5 žličice | mažurana |
| sol i papar | |
| 600 g | fileta soma |
| 1 žlica | soka od limuna |
| 4 žlice | brašna |
Priprema
- 1
Kuhaj leću oko 45 minuta u posoljenoj vodi. Rukolu operi, očisti i nareži na sitnije. Fetu nareži na kockice. Jabuke operi, ukloni koštice i nareži na tanke kriške pa ih kratko zapeci na vrućem maslacu. Za preljev, pomiješaj 4 žlice maslinova ulja, orahovo ulje, ocat, med, senf i mažuran, začini solju i paprom pa pomiješaj s lećom, jabukama i feta sirom. Ribu operi, posuši i poprskaj sokom od limuna pa uvaljaj u brašno s obje strane i prži 10 minuta u vrućem ulju. Posluži sa salatom.