Fusilli Tricolore sa trakicama lososa u umaku od tune
Sastojci (2 porcije)
| K-Favourites Fusilli Tricolore | |
| Sol | |
| K-Favourites Pecorino Romano | |
| K-Favourites filea norveškog lososa, dimljeni | |
| kelja pupčara | |
| timijan, origano, papar | |
| crveni luk | |
| maslaca | |
| pinjola | |
| meda | |
| suhog bijelog vina | |
| slatkog vrhnja | |
| ribljeg temeljca | |
| K-Favourites pesta od tune | |
| kapara |
Priprema
- 1
Skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i isperite pod hladnom vodom.
- 2
Naribajte sir Pecorino, narežite file lososa na trakice debljine 1 cm i stavite u frižider.
- 3
Operite i očistite kelj pupčar, uklonite jezgru te ga rastavite na listove. Operite začinsko bilje, ocijedite i usitnite. Očistite luk i narežite na tanke kriške.
- 4
Listove kelja pupčara popržite 1-2 minute na rastopljenom maslacu, dodajte pinjole i začinsko bilje pa popržite još 2-3 minute. Začinite sa solju i medom te ostavite na toplom.
- 5
Na preostalom maslacu u tavi popržite kriške luka oko 2 minute, zalijte bijelim vinom, slatkim vrhnjem, ribljim temeljcem i dodajte pesto. Pustite da zakuha i da se zgusne na 2/3.
- 6
Dodajte tjesteninu i kapare u umak i promiješajte te začinite solju i paprom. Raspodijelite tjesteninu na dva duboka tanjura i pospite pinjolima, listovima kelja pupčara i sirom Pecorino te poslužite sa trakicama lososa.