Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Fusilli Tricolore sa trakicama lososa u umaku od tune

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

200- g K-Favourites Fusilli Tricolore
Sol
30- g K-Favourites Pecorino Romano
150- g K-Favourites filea norveškog lososa, dimljeni
300- g kelja pupčara
timijan, origano, papar
1- crveni luk
1- žlica maslaca
1- žlica pinjola
1- žlica meda
20- ml suhog bijelog vina
50- ml slatkog vrhnja
100- ml ribljeg temeljca
2- žlice K-Favourites pesta od tune
2- žlice kapara

Priprema

    1

Skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i isperite pod hladnom vodom.

    2

Naribajte sir Pecorino, narežite file lososa na trakice debljine 1 cm i stavite u frižider.

    3

Operite i očistite kelj pupčar, uklonite jezgru te ga rastavite na listove. Operite začinsko bilje, ocijedite i usitnite. Očistite luk i narežite na tanke kriške.

    4

Listove kelja pupčara popržite 1-2 minute na rastopljenom maslacu, dodajte pinjole i začinsko bilje pa popržite još 2-3 minute. Začinite sa solju i medom te ostavite na toplom.

    5

Na preostalom maslacu u tavi popržite kriške luka oko 2 minute, zalijte bijelim vinom, slatkim vrhnjem, ribljim temeljcem i dodajte pesto. Pustite da zakuha i da se zgusne na 2/3.

    6

Dodajte tjesteninu i kapare u umak i promiješajte te začinite solju i paprom. Raspodijelite tjesteninu na dva duboka tanjura i pospite pinjolima, listovima kelja pupčara i sirom Pecorino te poslužite sa trakicama lososa.