Galette s jabukama i šljivama
Sastojci (8 porcija)
Za tijesto
360 grama | K-Bio pirovog integralnog brašna |
4 žlice | smeđeg šećera |
prstohvat soli | |
250 grama | K-Bio maslaca |
3 žlice | hladne vode |
Za nadjev
250 grama | šljiva |
250 grama | jabuka |
3 žlice | smeđeg šećera |
sok i korica limuna | |
2 žlice | škrobnog brašna (Gustina) |
1 žličica | cimeta |
Za premaz i posip
1 | jaje |
2 žlice | smeđeg šećera |
Priprema
- 1
U zdjeli pomiješaj brašno, šećer i sol. Dodaj hladan maslac narezan na kockice te nekoliko žlica hladne vode i mijesi dok ne dobiješ kompaktno tijesto. Ostavi ga u hladnjaku najmanje 30 minuta.
- 2
Ohlađeno tijesto razvaljaj u jedan krug promjera oko 28 cm ili u dva manja.
- 3
Za nadjev nareži šljive i jabuke na ploške. Dodaj šećer, škrobno brašno, limunovu koricu i sok te cimet, pa sve dobro promiješaj.
- 4
Voćni nadjev rasporedi po tijestu, ostavljajući rubove praznima. Rubove presavini prema unutra uz pomoć papira za pečenje. Premaži rubove tijesta razmućenim jajetom i pospi smeđim šećerom.
- 5
Peci na 175 °C 20–25 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatnosmeđu boju.
- 6
Ohladi i posluži.