Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Gulaš od divljači s brusnicama i prokulicama

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

5 ljutika
800 g srnećeg gulaša
sol i papar
2 žlice biljnog ulja
2 žlice koncentrata rajčice
1 žlica smeđeg šećera
150 ml nektara od crnog ribiza
150 ml temeljca od divljači
3 žlice džema od brusnice
3 žlice K-Favourites džema od jagode
prstohvat cimeta u prahu
4 zvjezdasta anisa
250 g jasmin riže
1 mrkva
20 g đumbira
20 g peršina
1 žličica šećera
450 g cvjetače
3 žlice nektara od marakuje
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
100 g oraha
1 žličica meda

Priprema

    1

Oguli i prepolovi ljutiku.

    2

Gulaš stavi u pekač i začini solju i paprom.

    3

Oko 2 minute prži meso s ljutikom i 1 žlicom biljnog ulja u tavi.Dodaj pastu od rajčice i smeđi šećer i pirjaj još minutu.Zatim deglaziraj sokom od ribiza i temeljcem od divljači.

    4

Pekač sa sadržajem stavi u pećnicu i peci oko 1,5 sat na 200°C.

    5

Izvadi meso iz pećnice i stavi ga u posudu.

    6

Ulij temeljac u pekač i grij 3-4 minute na štednjaku dok se tekućina ne smanji.Zatim umiješaj brusnice, džem od jagoda i dodaj u gulaš od divljači.

    7

U loncu zakuhaj 2 žlice maslinovog ulja, 2 žlice soli, cimet u prahu, zvjezdice anisa i 450 ml vode. Dodaj rižu, sve promiješaj i ostavi da odstoji oko 20 minuta na najnižoj razini sa zatvorenim poklopcem.

    8

Mrkvu i đumbir oguli i nareži na sitne kockice. Listove peršina skini sa stabljike i sitno nasjeckaj.

    9

Zagrij lonac s posoljenom vodom i 1 žlicom šećera. Ubaci prokulice i kuhaj ih oko 15 minuta na srednjoj vatri a kada su gotove ih ocijedi.

    10

Tavu s malo maslinovog ulja zagrij i pirjaj mrkvu i kockice đumbira oko 1-2 minute.Sokom marakuje deglaziraj dok potpuno ne ispari. Dodaj još jednu žlicu ulja i pirjaj prokulice u tavi dok ne poprime blagu žutu boju.Začini muškatnim oraščićem, nasjeckanim peršinom, soli i paprom.

    11

Orahe kratko prepeci na tavi bez ulja i začini 1 žlicom meda.

    12

Pripremi zdjelice i rasporedi prvo rižu. Na jednu polovicu stavi prokulice, a na drugu polovicu gulaš s umakom od divljači.

    13

Posluži ukrašeno orasima s medom.