Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Hrskava pileća krilca u ljutom umaku

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

550 g pilećih krilaca
maslinovo ulje
1 žlica škrobnog brašna
sol i papar

Za umak

130 ml ljutog umaka (od rajčice s feferonima i čilijem)
80 g maslaca
0.5 žličice češnjaka u prahu
sol

Za posluživanje

salatni krastavac
Celer (štapići)
cherry rajčice
Umak s češnjakom
mladi luk

Priprema

    1

Pileća krilca dobro posuši papirnatim ručnicima. Zatim odvoji krilo od krilnog batka – pronađi zglob i prereži, ako si na pravom mjestu, nož će lako proći i neće zapinjati na kosti.

    2

Krilca stavi u zdjelu pa ih polij maslinovim uljem i dobro promiješaj. Potom dodaj škrobno brašno, sol i papar te još jednom sve promiješaj.

    3

Krilca bi bilo idealno peći na rešetki koja ispod sebe ima lim, a lim prekrij aluminijskom folijom. Rešetku premaži uljem i poredaj meso. Između komada treba biti dovoljno razmaka, odnosno pazi da se ne dodiruju.

    4

Peci u pećnici na 200 °C oko 50 minuta. Nakon svakih 15-20 minuta, izvadi iz pećnice, preokreni krilca pa vrati u pećnicu.

    5

Pred kraj pečenja pripremi umak. Ljuti umak izlij u zdjelicu pa ulij rastopljeni maslac. Izmiješaj štapnim mikserom kako bi dobili ujednačenu smjesu. Zatim umiješaj češnjak u prahu i posoli.

    6

Pečena krilca prebaci u zdjelu i prelij ljutim umakom te dobro umiješaj kako bi meso bilo obloženo sa svih strana.

    7

Uz krilca posluži svježe narezano povrće poput krastavca, celera i cherry rajčica te uz ostatak ljutog umaka i umak od češnjaka. Na kraju krilca pospi sitno nasjeckanim mladim lukom.