Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Janjeći but s pečenim povrćem

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)

Sastojci (6 porcija)

2 režnja češnjaka
3 luka
5 žlica maslinova ulja
po 5 grančica timijana i ružmarina
1.5 kg janjećeg buta bez kosti
sol i papar
150 ml crnog vina
400 ml mesnog temeljca
200 g pelata
2 korijena komorača
250 g cherry rajčica

Priprema

    1

Pećnicu ugrij na 140°C. Luk i češnjak oguli. Jednu glavicu luka nasjeckaj na sitne kockice, a preostale dvije nareži na tanke ploške. Ružmarin i timijan operi i natrgaj na listiće/iglice. Pomiješaj češnjak, začinsko bilje i tri žlice ulja te zgnječi u pire. Meso operi pod mlazom hladne vode, malo posuši te začini jednom žlicom soli i pireom od začinskog bilja. Stavi u lim za pečenje peci oko 15 minuta, a zatim dodaj kockice luka i kratko pirjaj (oko dvije minute). Nakon toga prelij crnim vinom i temeljcem te dodaj pelate. Začini paprom i peci pokriveno oko sat vremena.

    2

Komorač i cherry rajčice operi. Komorač nareži na ploške. Pomiješaj s rajčicama, ploškama luka i ostatkom maslinova ulja pa posoli i rasporedi u lim za pečenje obložen masnim papirom.

    3

Pojačaj temperaturu pećnice na 160 . Meso otklopi i dodaj lim s povrćem te i peci još 25 minuta. Izvaci meso iz lima za pečenjen, a umak smiksaj. Janjeći but nareži na kriške te posluži s umakom od pečenja i povrćem. Po želji dodaj i krumpire.