Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Japanske palačinke

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (5 komada)

2 žumanjaka
50 g šećera
120 ml mlijeka
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
4 bjelanjaka
prstohvat soli
maslac za premazivanje

Za preljev

200 g šumskog voća, po vašem izboru (maline, kupine, ribiz, borovnice ...)
3 žlice šećera

Priprema

    1

Odvoji žumanjke od bjelanjaka. Pjenjačom istuci žumanjke pa im dodaj šećer, mlijeko, glatko brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiješaj, dok ne dobiješ glatku smjesu.

    2

U drugoj zdjeli istuci bjelanjke s prstohvatom soli. Polako ih dodaj u smjesu sa žumanjcima i nježno izmiješaj dok se sve ne sjedini.

    3

Maslacem namasti kalupe iznutra, a uljem premaži tavu. Mi smo koristili metalne kalupe promjera 7,5 cm i visine 5,5 cm. Možeš koristiti bilo kakav manji metalni kalup pa čak i praznu konzervu kojoj ćeš odvojiti dno, a kalup odgovarajuće veličine možeš napraviti i od aluminijske folije.

    4

Kalupe stavi u tavu (najviše 2-3 istovremeno) i uključi najmanju vatru. Ulij smjesu do 2/3 visine kalupa i poklopi. Peci oko 10 minuta, odnosno dok smjesa ne naraste do vrha kalupa i dok ne postane dovoljno čvrsta, tako da ne iscuri pri preokretanju.

    5

Uz pomoć hvataljke ili kuhinjske rukavice i lopatice, preokreni kalupe na drugu stranu i peci još oko 4 minute.

    6

Stranice palačinki pažljivo odvoji od kalupa.

    7

Na tavu istresi smrznuto šumsko voće, dodaj šećer i kuhaj desetak minuta. Voće možeš ostaviti u komadima ili izmiksati štapnim mikserom.

    8

Premaži gornji dio palačinke premazom od voća i dodaj još nekoliko odmrznutih bobica šumskog voća. Prema želji, ukrasi listićima mente ili pospi šećerom u prahu.