kaufland.hr/recepti
Juha od pastrve i leće
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 200 g | kuhanih krumpira |
| 1 | crveni luk |
| 1 režanj | češnjaka |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 200 g | leće |
| 0.5 žličice | šećera u prahu |
| 1 žličica | curryja u prahu |
| 125 g | filetirane pastrve |
| 250 ml | pasirane rajčice |
| 2 žlice | bijelog vinskog octa |
| šećer | |
| sol | |
| svježe mljeveni crni papar | |
| peršin za ukras |
Priprema
- 1
Krumpire ogulite,operite i narežite na kockice.
- 2
Luk i češnjak ogulite, pa luk sitno nasjeckajte, a češnjak zdrobite.
- 3
Zagrijte ulje u tavi te kratko pirjajte luk i češnjak. Dodajte leću, čili u prahu i curry, još kratko pirjajte, pa zalijte litrom vode. Dodajte kockice krumpira, poklopite i lagano kuhajte 15 do 20 minuta.
- 4
Pastrvu filetirajte, pa dobivene filete narežite na komade.
- 5
U juhu dodajte rajčicu i ocat, kratko zagrijavajte, a zatim začinite šećerom, solju i paprom.
- 6
Izvadite juhu u zdjelice ili tanjure, dodajte komade pastrve te ukrasite listićima peršina. Poslužite toplo.