kaufland.hr/recepti
Juneća lopatica s rižom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
500 g | juneće lopatice |
1 | mrkva |
1 žličica | senfa |
1 | manji luk |
2 režnja | češnjaka |
0.5 dl | crnog vina |
1 dl | pasirane rajčice |
peršin, timjan | |
1 šalica | riže |
Priprema
- 1
Meso narežite na manje komade. Luk usitnite pa pirjajte na ulju dok ne omekša.
- 2
Dodajte usitnjen češnjak, mrkvu narezanu na kolutiće i meso. Dolijte 2 dl vode, vino i pasiranu rajčicu. Začinite solju, paprom i senfom. Sve dobro promiješajte pa kuhajte uz povremeno dolijevanje vode oko sat vremena ili dok meso u potpunosti ne omekša.
- 3
Pred kraj dodajte peršin i timijan. Poslužite uz rižu koju ste skuhali prema uputama s pakiranja.