Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Juneće rolice s krumpirom
© Silvia Bogdanski - Fotolia

Juneće rolice s krumpirom

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

700 g junećeg buta
2 žlice senfa
3-4 mala kisela krastavca
100 g sira (edamer, gauda…)
2 žlice glatkog brašna
sol, Vegeta
600 g batata

Za umak:

1 veći luk
2 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
0.5 dl bijelog vina
1 dl maslinova ulja
1 dl vode
ružmarin, lovorov list
1 žličica škrobnog brašna

Priprema

1

Junetinu narežite na tanke odreske, začnite solju i Vegetom, premažite senfom te napunite tanko narezanim krastavcima i sirom.

2

Odreske čvrsto smotajte i pričvrstite čačkalicama.

3

Uvaljajte ih u brašno, zapecite sa svih strana na jačem ulju te stavite sa strane. U istoj posudi pirjajte na slabijoj vatri usitnjen luk.

4

Kada omekša dodajte sve ostale sastojke (osim škrobnog brašna). Dobro promiješajte pa kuhajte oko 15 minuta.

5

Štapnim mikserom usitnite sastojke, dodajte rolice i 1-2 dl vode. Kuhajte oko 30 minuta ili dok meso ne omekša. Batat ogulite, premažite uljem i solju te ispecite u pećnici na 200 °C.

6

Pred kraj u umak dodajte škrobno brašno pomiješano s malo vode. Kuhajte još 2-3 minute pa meso i umak poslužite uz pečeni batat i salatu po izboru.