kaufland.hr/recepti
Vegetarijansko
Kineska tava
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 70 g | indijskih oraščića |
| 1 režanj | češnjaka |
| 1 kg | kineskog kupusa |
| 200 g | mrkve |
| 2 | crvene paprike |
| 2 | poriluka |
| 200 g | riže |
| 1 l | povrtnog temeljca |
| 3 žlice | sezamova ulja |
| 7 žlica | umaka teriyaki |
| svježe mljeveni papar |
Priprema
- 1
Indijske oraščiće popržite u tavi, izvadite i stavite sa strane.
- 2
Češnjak ogulite i zdrobite, a mrkvu, papriku i poriluk očistite, operite i narežite na komadiće.
- 3
Kineski kupus razrežite na četiri dijela, očistite i narežite na trakice.
- 4
Pripremite rižu, ali umjesto u vodi, kuhajte je u 800 ml temeljca 20-25 minuta.
- 5
U tavi zagrijte ulje, pa dodajte mrkvu i češnjak te kratko pirjajte. Dodajte papriku i poriluk te nakon nekoliko minuta zalijte ostatkom temeljca. Poklopite i kuhajte desetak minuta.
- 6
Dodajte potom kineski kupus i kuhajte još 5-8 minuta, a zatim umiješajte rižu.
- 7
Začinite paprom i umakom teriyaki te pospite prženim oraščićima.