Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Vegetarijansko
Fotografija recepta Kiseli kupus
© M.studio - Fotolia

Kiseli kupus

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (30 porcija)

30 kg kupusa
32 l vode
1.3 kg soli (4 % od ukupne količine vode)
crni papar u zrnu
kanta od 60 l

Priprema

    1

Odstranite vanjske listove na glavicama kupusa i zarežite korijen u obliku križa (oko 2 cm duboko), pa ih potom poslažite u kantu tako da se između njih nema previše praznog prostora.

    2

Nakon toga dodajte slanu vodu: u posudu od pet litara ulijte toplu vodu, dodajte oko 200 g kuhinjske soli i miješajte dok se sol potpuno ne rastopi.

    3

Slanu vodu ulijte u kantu s kupusom; postupak ponavljajte dok sve glavice kupusa ne budu prekrivene vodom. Budući da će vam kupus plutati na površini vode, morate ga pritisnuti kamenom.

    4

Kantu s kupusom ostavite da miruje tri tjedna na sobnoj temperaturi, inače ćete poremetiti proces vrenja, a potom je premjestite u hladniji prostor, npr. podrum.

    5

Kada vrenje završi, odnosno kada se prestane stvarati pjena na vrhu, možete početi s konzumacijom kiselog kupusa.