Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Klasična focaccia

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 98.7 g
    Ugljikohidrati
  • 16.1 g
    Bjelančevine
  • 31.4 g
    Masti
  • 8.23
    BU

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    98.7 g Ugljikohidrati, 16.1 g Bjelančevine, 31.4 g Masti, 8.23 BU

Sastojci (2 porcije)

20 g kvasca
150 ml tople vode
1 žlica šećera
250 g brašna
morska sol
3 žlice maslinova ulja

Premaz:

2 grančice ružmarina
morska sol
3 žlice maslinova ulja

Priprema

    1

Ugrij pećnicu na 220°C.

    2

Za tijesto rastopi razmuti kvasac u vodi, dodaj šećer i ostavi 10-ak minuta. U međuvremenu pomiješaj brašno, sol i maslinovo ulje, dodaj razmućeni kvasac te umijesi glatko tijesto. Pokrij čistom krpom i ostavi pola sata na toplom mjestu.

    3

Tijesto razvuci na pobrašnjenoj radnoj površini - neka bude otprilike 2 cm debljine. Nakon toga ga prebaci u lim za pečenje obložen masnim papirom, pokrij krpom i ostavi još 20-ak minuta na sobnoj temperaturi.

    4

Operi ružmarin i sitno nasjeckaj iglice. Ručkicom kuhače napravi rupice u tijestu, premaži maslinovim uljem te pospi morskom solju i ružmarinom.

    5

Peci u pećnici oko 15 minuta.