Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Kolač od jagoda, sira i slanih pereca

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (5 porcija)

250 g slanih pereca
120 g maslaca
3 žlice šećera
300 ml vrhnja za šlag
40 g šećera u prahu
20 g vanilin šećera
300 g krem sira
500 g jagoda
2 vrećice crvenog preljeva za torte
500 ml vode

Za ukrašavanje

šlag
slanih pereca
listići mente
jagode

Priprema

    1

Slane perece stavi u plastičnu vrećicu sa zatvaračem pa ih zdrobi pomoću valjka za tijesto ili ih usitni u sjeckalici. Neka ostanu djelomično u komadićima.

    2

Perecima dodaj šećer. Maslac nareži na kockice pa ga rastopi na štednjaku. Rastopljeni maslac ulij u mješavinu pereca i šećera i dobro promiješaj.

    3

Smjesu s perecima prebaci u posudu za pečenje i peci u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10 minuta. Izvadi i pusti da se ohladi na sobnu temperaturu.

    4

Mikserom istuci vrhnje za šlag. Dodaj mu šećer u prahu i vanilin šećer te kratko izmiksaj. Ubaci krem sir i umiksaj ga u smjesu.

    5

Smjesu nanesi na podlogu od pereca i ravnomjerno je rasporedi. Zagladi površinu uz pomoć slastičarske špatule. Pazi da nadjev od sira razvučeš skroz od ruba do ruba posude. Prekrij plastičnom folijom i spremi u hladnjak na najmanje pola sata.

    6

Jagode nareži na kriške. U manji lonac stavi preljev za torte i šećer te promiješaj. Postupno ulij vodu, cijelo vrijeme miješajući. Zatim preljev zagrijavaj dok ne zakuha, također cijelo vrijeme miješajući. Skini s vatre i pusti da se prohladi tako da se krene stvrdnjavati. Za pripremu preljeva slijedi upute na pakiranju.

    7

Narezane jagode složi preko cijele površine nadjeva pa prelij preljevom za torte. Prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak da se kolač stisne, najmanje četiri sata, idealno preko noći.

    8

Kolač nareži pa ukrasi šlagom, perecima, svježim listićima mente ili svježim jagodama, prema želji.