Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Komiška pogača

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

800 g brašna za dizana tijesta
10 g suhog kvasca
sol
4 žlice maslinova ulja
450 ml mlake vode

Za nadjev

2 glavice luka
400 g rajčica, nasjeckati
1 žličica timijana
listići svježeg bosiljka
sol i papar
12 slanih inćuna
3 žličice kapara
maslinovo ulje

Priprema

    1

U veću zdjelu dodaj brašno, suhi kvasac i sol. Ulij maslinovo ulje i rukama pomiješaj sastojke. Potom počni dodavati mlaku vodu i mijesiti tijesto. Vodu dodaj u nekoliko navrata i mijesi dok se sastojci ne povežu.

    2

Tijesto prebaci na pobrašnjenu površinu i mijesi dok ne dobiješ glatko elastično tijesto. Oblikuj kuglu i vrati u zdjelu (lagano je naulji) i prekrij kuhinjskom krpom. Ostavi da se diže na toplom oko 1 sat.

    3

Dok se tijesto diže, pripremi nadjev. Luk nareži na polumjesece. U tavu ulij maslinovo ulje pa dodaj luk i pirjaj 10-ak minuta dok ne omekša. Potom ubaci sjeckanu rajčicu, sušeni timijan, sol, papar i svježi bosiljak. Promiješaj i pirjaj još 10-ak minuta.

    4

Kad se tijesto diglo, podijeli ga na dva dijela, tako da je jedan dio malo veći. Prvo razvaljaj tanko veći dio pa ga preseli na lim obložen papirom za pečenje (najlakše će biti ako ga namotaš na valjak za tijesto pa razmotaš na lim). Na tijesto zatim dodaj nadjev, poslaži slane inćune i pospi sve kaparima.

    5

Potom razvaljaj drugi dio tijesta i njime preklopi donji dio s nadjevom. Eventualni višak tijesta odreži te uvrtanjem spoji i zatvori rubove tijesta. Tijesto s gornje strane izbockaj vilicom i premaži maslinovim uljem. Peci u pećnici na 200 °C oko 30 minuta, dok tijesto ne uhvati lijepu zlatno-žutu boju.

    6

Gotovu pogaču nareži na „kocke“. Možeš je još jednom premazati s maslinovim uljem.