Kremasto varivo od rajčice i bijelog graha
Sastojci (4 porcije)
| 1 žlica | K-Favourites ekstra djevičanskog maslinovog ulja |
| 1 | luk |
| 225 g | cherry rajčica |
| 4 češnja | češnjaka |
| 50 g | sušenih rajčica |
| 2 žlice | koncentrata od rajčica |
| 2 konzerve | bijelog graha |
| 500 ml | povrtnog temeljca |
| 1 žlica | škrobnog brašna |
| 2 šalice | svježeg špinata |
| 2 žlice | K-take it veggie pripravka za kuhanje od soje |
| sol i papar | |
| 0.5 manjeg | limuna |
| 10 | listića svježeg bosiljka |
Priprema
- 1
U lonac ulij žlicu maslinova ulja, dodaj sitno nasjeckani luk i pirjaj oko 3 minute na srednje jakoj vatri. Umiješaj prepolovljene cherry-rajčice i nastavi kuhati još otprilike 5 minuta često miješajući, dok ne omekšaju.
- 2
Dodaj sitno nasjeckani češnjak, narezane sušene rajčice i koncentrat rajčice pa kuhaj neprestano miješajući oko minutu – dok ne zamiriše, a koncentrat blago ne potamni.
- 3
U zdjelici razmuti škrobno brašno s malo povrtnog temeljca, zatim tu smjesu umiješaj u preostali temeljac. Ulij sve u lonac i dodaj grah, prethodno ocijeđen i ispran. Kuhaj na laganoj vatri oko 5 minuta, dok se juha lagano ne zagrije i zgusne.
- 4
Dodaj svježi špinat i kuhaj dok ne uvene, oko minutu, a zatim umiješaj sok od limuna i pripravak od soje. Posoli i popapri po ukusu. Pospi svježim, sitno nasjeckanim listićima bosiljka.
- 5
Posluži uz svježu salatu ili prepečenu šnitu focaccie (ili drugog kruha po izboru). Varivo možeš čuvati u hladnjaku, u hermetički zatvorenoj posudi do 4 dana