Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Kruh od pirovog brašna s lukom

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (1 komad)

Predijesto

50 g K-Bio integralnog pšeničnog brašna
60 ml vode

Za tijesto

50 g K-Bio integralnog pšeničnog brašna
60 ml vode
14 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
120 g K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna
100 g K-Bio pšeničnog brašna od cjelovitog zrna
220 ml vode
1 žličica soli
5 žlica prženog luka

Savjet

  • Za snažniji okus sol možeš zamijeniti dimljenom ili biljnom soli.


Priprema

    1

Za predtijesto pomiješaj pirovo brašno s vodom i ostavi preko noći na toplom mjestu u pokrivenoj posudi.

    2

Pomiješaj kvasac sa šećerom i ostavi da odstoji 10 minuta. Predtijesto, pirovo brašno, pšenično brašno, vodu, sol, prženi luk i smjesu kvasca izmiješaj ručnim mikserom dok ne dobiješ homogeno tijesto. Zatim pokrij zdjelu i ostavi tijesto da se podiže na toplom mjestu oko 60 minuta.

    3

Mijesi tijesto na radnoj površini posutoj brašnom dok ne dobiješ stabilnu masu. Po potrebi dodaj brašno. Zatim tijesto pospi brašnom i zareži po dužini.

    4

Stavi tijesto na lim obložen papirom za pečenje i peci u pećnici na 180°C oko 35 minuta. Pored toga, u pećnicu stavi vatrostalnu posudu napunjenu vodom. Izvadi kruh iz pećnice i poškropi vodom. Nastavi peći kruh oko 10 minuta na gornjoj razini. Zatim ga ostavi da se ohladi na rešetki.