kaufland.hr/recepti
Kuhana junetina s povrćem
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 800 g | junetine |
| 1 | manji luk |
| srednji korijena peršina i celera | |
| 1 | paprika |
| 3 | mrkve |
| 0.5 glavice | kelja |
| 3 žlice | maslinova ulja |
| svježi peršin i vlasac | |
| sol i papar | |
| 8 | krumpira |
Priprema
- 1
Meso kuhajte oko 30 minuta u loncu u posoljenoj vodi.
- 2
U međuvremenu narežite mrkvu, papriku, celer i peršin na prutiće. Kelj narežite na trakice. Luk samo ogulite i ostavite u komadu jer će se inače raspasti za vrijeme kuhanja. Sve osim paprike i kelja dodajte u lonac s mesom te kuhajte oko sat vremena.
- 3
Krumpir kuhajte s korom u posebnoj posudi. Prije posluživanja ga ogulite i začinite po želji.
- 4
Nakon što je meso malo omekšalo dodajte papriku, kelj, sol i papar pa kuhajte dodatnih 30 minuta ili dok meso ne omekša.
- 5
Gotovu junetinu narežite na šnite te poslužite uz kuhano povrće, usitnjen peršin i vlasac te nekoliko kapi maslinova ulja.