Lisnata pletenica s tunom i povrćem
Sastojci (1 komad)
| 1 komad | lisnatog tijesta |
| 150 g | tvrdog sira |
| 5 žlica | kečapa |
| 0.5 | svježe crvene paprike |
| 6 | cherry rajčica |
| 1 žlica | kapara |
| 1 | jaje za premaz |
| sušeni origano | |
| sjemenke lana za posip | |
| 100 g | ocijeđene tune iz konzerve |
Priprema
- 1
Odmrzni lisnato tijesto. Ocijedi komade tune od ulja ili salamure. Sir naribaj, a rajčicu i papriku usitni na kockice. Po želji kapare možeš ostaviti cijele ili usitniti.
- 2
Razvaljaj tijesto na duguljasti ovalni oblik ne deblji od 0.5 cm.
- 3
U sredini tijesta ostavi prostor od 1-12 cm za nadjev, a tijesto sa obje strane proreži nožem u trakice koje ćeš preklopiti preko sredine.
- 4
Tijesto premaži kečapom i pospi s malo sušenog origana. Dodaj ocijeđene komade tune, na nju sir pa povrće.
- 5
Bočne trakice tijesta prebaci naizmjenično preko sredine tijesta, odnosno nadjeva tako da dobiješ uzorak pletenice. Krajeve tijesta 'ušuškaj' prema unutra.
- 6
Alternativno, razvaljano tijesto možeš zarolati u roladu.
- 7
Pletenicu premaži umućenim žumanjkom i pospi s malo sjemenki lana ili sezama.
- 8
Peci 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa. Pusti da se malo ohladi pa nareži i posluži.