kaufland.hr/recepti
Losos fileti s porilukom i mahunama u vinskom umaku
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 400 g | K-Blue Bay losos fileta |
| 1 | poriluk |
| 300 g | mahuna |
| 250 ml | povrtnog temeljca |
| 100 ml | bijelog vina |
| 1 žlica | maslaca |
| 2 žlice | limunovog soka |
| 1 žlica | maslinovog ulja |
| 1 žličica | soli |
| 0.5 žličice | papra |
Priprema
- 1
U dublju tavu ulij temeljac i bijelo vino pa pusti da zakuha. Dodaj bijeli dio poriluka uzdužno prerezan i kuhaj desetak minuta. Dodaj zelene mahune pa sve kuhaj dodatnih 5 minuta. Tavu makni s vatre pa umiješaj maslac dok se ne otopi, limunov sok te sol. Začini filete lososa solju i paprom. U tavi zagrij žlicu maslinovog ulja pa peci filete prvo kožom prema dolje. Peci sa svake strane oko 3 minute. Na tanjur ulij malo vinskog umaka pa rasporedi poriluk i mahune te filete lososa. Po želji pospi sjeckanim peršinom.