Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Makovnjača sa šumskim voćem

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

1 kg brašna
150 g šećera
5 žumanjka
6 dcl mlijeka
40 g svježeg kvasca
150 g otopljenog maslaca
limunova korica
1 žlica cimeta u prahu

Nadjev

600 g maka
500 ml mlijeka
300 g šećera
300 g šumskog voća
5 g soli
50 g maslaca za premaz
30 g šećer u prahu za posipanje

Priprema

    1

Svježi kvasac pomješaj sa malo šećera, brašna i 1 dcl toplog mlijeka. Ostavi desetak minuta da se aktivira.U zdjelu od miksera prosijaj brašno, dodaj ostatak šećera,cimet, sol, koricu limuna.

    2

Dodaj rastopljeni maslac, žumanjke,5 dcl mlijeka i aktivirani kvasac.Mijesi dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Ako je smjesa ljepljiva dodaj još malo brašna.

    3

Tijesto podjeli u dva ili tri dijela, premaži maslacem ili uljem i ostavi da se diže pola sata.Za nadjev zagrij mlijeko, prelij preko maka sa šećerom, dodaj malo soli i na kraju šumsko voće.

    4

Tijesto razvaljaj tanko, premaži nadjevom i zarolaj. Ponovi isto sa ostatkom tijesta i nadjeva.Ostavi na plehu prekrivenog krpom ili folijom da se diže još nekih pola sata na sobnoj temparaturi prije pečenja.

    5

Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva cca. 40 minuta.Premaži maslacem.Ostavi da se ohladi. Prije posluživanja pospij šećerom u prahu.