Male pite sa sirom i šumskim voćem
Sastojci (12 komada)
6 | listova kora za pitu |
200 g | maslaca |
100 g | smrznutog šumskog voća |
175 g | šećera |
500 g | svježeg sira |
2 | jaja |
1 | limun (korica i sok) |
Priprema
- 1
Kore za pitu nareži na kvadratiće. Od jedne kore možeš dobiti oko 16 kvadratića.
- 2
Otopi maslac i njime premaži narezane kore.
- 3
Svježi sir pomiješaj sa 125 g šećera pa dodaj 2 jaja te sok i koricu jednog (neprskanog) limuna.
- 4
Smrznuto šumsko voće pomiješaj s preostalih 50 g šećera.
- 5
Pripremi kalup za muffine. U svaki kalup složi 3-4 kvadratića od kora premazanih maslacem, napuni jednom žlicom kreme od svježeg sira i dodaj malo šumskog voća.
- 6
Preko toga dodaj još nekoliko kvadratića kora za pitu, stavi žlicu kreme od sira i šumsko voće. Ponovi dok ne potrošiš sve listove kora. Pazi da ne prepuniš košarice!
- 7
Peci oko 20 minuta na 170 °C.
- 8
Pečene pite pospi šećerom u prahu i po želji ukrasi bobičastim voćem. Ove mini pite možeš jesti tople i hladne.